İstanbul'da Aybar alarmı! Kar bastırdı göz gözü görmüyor

Düzenleyen:
İstanbul'da Aybar alarmı! Kar bastırdı göz gözü görmüyor

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji tarafından günlerdir uyarısı yapılan Aybar fırtınası kuzeyden giriş yaptı. İstanbul'da perşembe gününden bu yana yağan kar, bugün etkisini artırdı. Aybar'ın, Sarıyer ve Beykoz başta olmak üzere kentin kuzey ve yüksek yerlerinde daha fazla etkili olduğu görüldü. Vatandaşların yer yer tipi şeklinde görülen yağış nedeniyle zor anlar yaşadığı gözlendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden haber verilen ‘Aybar kar fırtınası’ İstanbul’a kuzeyden giriş yaptı. Sabah 06:00'a kadar etkisini sürdürmesi beklenen fırtına şiddetli tipi meydana getirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Trafiğe çıkmayın” diyerek uyarıda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise vatandaşlara dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu. Bir anda bastıran kar yağışı nedeniyle göz gözü görmezken, kent genelinde sokak ve caddeler beyaz örtüye büründü.

İstanbul'da Aybar alarmı! Kar bastırdı göz gözü görmüyor

KAR YAĞIŞININ ŞİDDETLENECEĞİ SAATLER

Meteoroloji, bu akşam 18.00’den yarın sabah 06.00’ya kadar şiddetine artırması beklenen kar yağışına karşı uyardı. Şiddetli kar İstanbul'u yorgan gibi örterken bugün için "evden çıkmayın" uyarısı yapıldı. Beş günlük kar fırtınasının en yoğun bugün geçeceği vurgulandı. Yetkililer bu akşam altıdan yarın sabaha kadar şiddetlenmesi beklenen yağış nedeniyle, ‘Dışarı çıkmayın’ uyarısı yaptı. THY, bugünkü 180 seferini iptal etti.

İstanbul'da Aybar alarmı! Kar bastırdı göz gözü görmüyor

TURUNCU ALARM UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nden İstanbul'daki karla mücadele çalışmalarını TGRT Haber'e anlattı. Meteoroloji'nin cumartesi ve pazar günleri için turuncu alarm verdiğini hatırlatan Vali Yerlikaya, "Bu akşam sağanak kar yağışı devam edecek. Gece yarısı biraz azalsa da sabahın ilk saatlerinden itibaren kar yağışı devam edecek. Kuzeyde ve Anadolu Yakası’nda daha yoğun olacak" ifadelerini kullandı.

TGRT Haber’de karla mücadele çalışmalarını anlatan ve vatandaşlara yeni uyarılarda bulunan Vali Yerlikaya, "Cumartesi akşam saatleri çok önemli. Vatandaşlarımız 2 gün daha sabretsin, hafta sonu diye dışarı çıkmasınlar" çağrısını yaptı.

İstanbul'da Aybar alarmı! Kar bastırdı göz gözü görmüyor

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN SON DAKİKA UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda İstanbullulara kar yağışıyla ilgili uyarıda bulundu. Vali Yerlikaya, "Beklenen yoğun gök gürültülü kar yağışı İstanbul’a çok yaklaştı. Gelişmeleri uydu görüntüleri ve  radardan sürekli takip ediyoruz. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Trafikte seyir halinde olan hemşehrilerimin de bir an önce evlerine dönmelerini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Aybar alarmı! Kar bastırdı göz gözü görmüyorİstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle birçok bölgelerde sürücüler zor anlar yaşadı. Yolu kaplayan karlar nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, pek çok ilçede benzer manzaralar oluştu. Vatandaşlar ise hareket etmekte güçlük çekti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...