İstanbul'da 7 katlı binada hasar oluştu: Depremi şimdi yaşayacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul'da 7 katlı binada hasar oluştu: Depremi şimdi yaşayacağız

GÜNDEM Haberleri

Küçükçekmece'de inşaatın temel atma çalışmaları sırasında yanda bulunan 7 katlı apartmanda kayma meydana geldi. Paniğe kapılan ve binanın boşaltılmasıyla gidecek yeri olmayan apartman sakinleri "6 Şubat’ta deprem yaşamadık ama depremi şimdi yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece’de facianın eşiğinden dönüldü. İnşaat temeli atıldığı sırada yandaki 7 katlı binada kayma meydana geldi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Küçükçekmece’de bir inşaatın temel kazısı sırasında önlem alınmadığı için bitişiğindeki 7 katlı binada kayma meydana geldi. Hasar oluşan 32 dairelik bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde öğlen saatlerinde Baş Mimarlık Mühendislik İnşaat şirketinin yaptırdığı inşaatın temel kazısı sırasında bitişiğinde bulunan 7 katlı binada hasar oluştu. Binanın arka kısmında inşaat firmasının herhangi bir önlem almadığı için kayma meydana geldiği görüldü. 32 dairenin bulunduğu bina tedbir amaçlı tahliye edilirken, bina sakinleri apartmanın önüne çıkarak beklemeye başladı.

İstanbul'da 7 katlı binada hasar oluştu: Depremi şimdi yaşayacağız

Bina sakinlerinden Serkan Alkan, herhangi bir tedbir alınmadığını belirterek, “Burada inşaat yapıyorlardı. Temel atılırken bu toprağın kayacağını, binanın yüksek olduğunu söyledik ve perde örülmesi talebinde bulunduk. Yapılacağı söylendi. Çökmeler başlayınca geçici perde uygulaması yaptılar. O perde tutmadı." dedi.

İstanbul'da 7 katlı binada hasar oluştu: Depremi şimdi yaşayacağız

Alkan, "Şimdi binanın toprağı kaydı. 32 daire şu an tehlike altında, şu an bina boşaltıldı. Büyük ihtimal denetimsiz bir inşaat var. 32 dairede kalan vatandaşlar mağdur durumda. Bu bina çöktüğü zaman insanlar nereye gidecek? Binaya kimse giremiyor. İnsanlar bu akşamı nerede geçirecek? 6 Şubat’ta deprem yaşamadık ama depremi şimdi yaşayacağız. Canlar kaybolduktan sonra mı duvar örülecek. Tek çaremiz biran önce buranın hallolması” ifadelerini kullandı. Öte yandan olayın yaşandığı sokak trafiğe kapatıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...