İstanbul’a yeni metro hattı! İmamoğlu duyurdu: 2024’te açılacak

- Güncelleme:
İstanbul’a yeni metro hattı! İmamoğlu duyurdu: 2024’te açılacak

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Sancaktepe-Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattının 2024 şubat ayında hizmete gireceğini duyurdu. Ekrem İmamoğlu, yeni metro hattının test sürüşüne katıldı. İmamoğlu, 11 kilometre uzunluğundaki yeni hattın 8 istasyondan oluştuğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda test sürüşü yaptı. İmamoğlu, "Anadolu yakasının kuzeydeki önemli bir hattı. Yaklaşık 9-10 ay sonra Samandıra'dan bir hemşerimiz 40-45 dakikada Üsküdar'a gelebilecek." diye konuştu.

YENİ METRO HATTI 2024’TE HİZMETE GİRECEK

Yeni metro hattının 2024 şubat ayında hizmete girmesi hedefleniyor. "Aynı zamanlarda sonrasındaki Sultanbeyli olan kısmın da test sürüşünü yapıyor olacağız." diye konuşan İBB Başkanı, yıl bitmeden de o kısmı bitireceklerini dile getirdi. Yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki hat, 8 istasyondan oluşuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Refika16 Ekim 2023 06:29

Bir an önce bitsin artık gerçekten ulaşım ve trafik sıkıntı

Ali18 Eylül 2023 20:30

Sabırsızlıkla bekliyoruz.çok uzadı.bu hat

Sonraki Haber Yükleniyor...