İstanbul'a kar geliyor mu? Meteoroloji açıklama yaptı: Tüm ezberler bozuldu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul'a kar geliyor mu? Meteoroloji açıklama yaptı: Tüm ezberler bozuldu!

GÜNDEM Haberleri

İklim uzmanları tarafından yapılan, İstanbul'a kar yağışının yakın zamanda geleceği açıklamalarına karşılık Meteoroloji'den ezber bozan bir çıkış geldi. MGM Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, "İstanbul'a kar geliyor" haberleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tahminler için erken" diyerek, kar yağışı beklenen bölgeleri de tek tek sıraladı.

Havaların Aralık ayı etkisiyle önemli derecede soğuması sonrası vatandaşlar, "İstanbul'a kar ne zaman yapacak?" sorusunu sormaya başladı. İklim uzlamları 18 Aralık tarihini işaret etse de Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aynı görüşü paylaşmıyor. MGM Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, "Bu tahminler için erken" diyerek, açıklamaların önünü kapattı. Macit, kar yağışı beklenen bölgeleri de tek tek sıraladı.

"HENÜZ KAR YAĞIŞI TAHMİNLERİ İÇİN ERKEN"

MGM Hava Tahmin Uzmanı Macit Haber7'ye yaptığı açıklamada, kar yağışlarının başlayacağı tarihe ilişkin bilgi verdi.  Önümüzdeki günlerde İstanbul'da da ülke genelinde de ciddi kar yağışı görülmesini beklemediklerini vurgulayan Macit, "Henüz kar yağışı için; bu tahminler için de erken" ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI GELİYOR MU?

Macit, "İstanbul'da henüz kar yağışı beklentimiz yok. Yağmur şeklinde yağışlar bekliyoruz. Hatta cuma ve cumartesi günü İstanbul'da hava sıcaklığı 18 dereceye kadar çıkacak." ifadelerini kullandı.

İstanbul'a kar geliyor mu? Meteoroloji açıklama yaptı: Tüm ezberler bozuldu!
İklim uzmanları, Aralık ayının 18'inde başlayıp 4-5 gün sürecek kar yağışı için uyarıda bulunmuştu.

MACİT AÇIKLADI: KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Abdullah Macit, "Pazar günü yağmurla beraber 15 dereceye düşüyor. Serin hava pazartesi ve salı günü geliyor, 8-10 dereceye kadar düşüyor. Ancak yağışların İstanbul'da yağmur şeklinde görülmesini bekliyoruz. Salı günü sabah saatlerinde Trakya'nın yükseklerinde kar yağışları görebiliriz. Pazartesi ve salı günü Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve İç Anadolu'nun özellikle iç kesimlerinde yer yer kar yağışları bekliyoruz ama yurdun diğer bölümlerinde şu an için yağış yağmur şeklinde görülecek." dedi.

"İSTANBUL'A KAR GELİYOR" HABERLERİ DOĞRU MU?

"Maalesef kısa girerken böyle haberler çıkıyor." diyen Macit, "Dolayısıyla havanın soğumasına paralel olarak, her soğumadan itibaren kar yağışı beklentisini oluşuyor. Şu anda öyle bir şey yok. Henüz kar yağışı için erken. Bu tahminler için de erken. Önemli olan ilk 4-5 gün. Pazartesi salı tekrar havayı soğutabilir ama bunu ilerleyen bültenlerde paylaşmakta fayda var. Hafta sonuna kadar, pazar günü de dahil olmak üzere herhangi bir kar yağışı beklentisi yok. " ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...