İstanbul ve Ankara'da marjinaller hedefine ulaşamadı

İstanbul ve Ankara'da marjinaller hedefine ulaşamadı

GÜNDEM Haberleri

Çevre bahanesi ile başlayıp darbe girişimine dönen Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde provokasyona izin verilmedi.

Birkaç ağaç bahanesi ile başlayıp darbe girişimine dönüşen Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde yine tahrik vardı. Taksim Dayanışması ve sosyal medyadan organize olan gruplar, Taksim'de gösteri yapmak istedi. Ancak, çevre illerden takviye ile sayısı 25 bini bulan polis, olaylara izin vermedi. Gezi Parkı saat 10.50 sıralarında vatandaşlara kapatıldı. Polis; Taksim, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Beşiktaş'ta geniş güvenlik tedbirleri aldı. Bu bölgelerde TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletildi. Sloganlar eşliğinde Tarlabaşı'ndan Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan bir grup, polis ekipleri tarafından uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan gruptan 16 kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP ve CHP'li vekillerin de bulunduğu göstericilere izin vermeyen polis, dağılmaları yönünde ikazda bulundu. Dağılmayan gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Beyoğlu, Beşiktaş, Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'nde emniyet güçlerine molotofkokteyli ve taşlı saldırılarda bulunan göstericilere polis müdahale etti. Bazı göstericiler ve vatandaşların yaralandığı gösterilerde toplam 103 kişi gözaltına alındı.
Ali Çelik-Bünyamin Çelik

nbsp;İstanbul ve Ankara'da marjinaller hedefine ulaşamadı
YİNE nbsp;IVAN!
Geçen yıl olduğu gibi yabancı basın yine Taksim'den Türkiye aleyhine canlı yayın yaptı. CNN International muhabiri Ivan Watson, Twitter'dan canlı yayında gözaltına alındığı yalanını ortaya attı. Emniyet Müdürlüğü, gözaltı iddiasını yalanladı.
nbsp;İstanbul ve Ankara'da marjinaller hedefine ulaşamadı
İstiklal Caddesi'nde toplanan grup, slogan atarak Taksim'e doğru yürüdü.

Bazı kentlerde olay vardı bazısında sükûnet
Ankara'da, Kızılay Meydanı'nda ve Güvenpark'ta toplanarak izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti. nbsp;Adana'da da Atatürk Parkı'nda toplanıp slogan atarak izinsiz yürüyüş yapan gruba polis tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı. İzmir'in Basmane Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, sloganlar atarak yürüdü. Polis önce göstericileri uzaktan takip etti. Eylemcilerin barikat kurup trafiği engellemesi üzerine müdahale geldi. Eskişehir'de yaklaşık 5 bin kişi Porsuk Bulvarı'ndaki Eti Parkı'nda toplandı. Konuşmaların yapıldığı eylemde olay çıkmadı.
nbsp;İstanbul ve Ankara'da marjinaller hedefine ulaşamadı
OLAN ESNAFA OLDU
İş yerlerinin camları kırıldı, ürünler saçıldı
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na çıkmak isteyen göstericilere polisin müdahalesi sırasında en büyük zararı esnaf gördü. Polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesiyle göstericiler Galatasaray Meydanı'na kadar geri çekildi. Bu sırada başta Çiçek Pasajı olmak üzere ara sokaklara dağılan göstericiler, esnafa zor anlar yaşattı. Göstericiler, İstiklal Caddesi üzerindeki bazı iş yerlerine zarar verdi. Saldırılar sonucu bir lokumcu ile börekçi salonunun camları kırıldı. Zarar gören esnaf, göstericilere tepkide bulundu.
nbsp;İstanbul ve Ankara'da marjinaller hedefine ulaşamadı
GERGİN GECE
Kadıköy'de polise molotoflu saldırı
Gezi olaylarının yıldönümünde Kadıköy'de akşam 19.00'dan sonra olaylar çıktı. Polis ekipleri akşam saatlerinden itibaren Altıyol ve İskele meydanı çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Gruplar bazı cadde ve sokaklarda barikat kurup ateş yaktı. TOMA araçlarıyla yakılan ateşleri söndürürken, ara sokaklarda toplanan gruplar çevik kuvvet polisine havai fişek ve molotofkokteyli attı. Poliste plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahalede bulundu. Olaylar sırasında arada kalan vatandaşlar biber gazından etkilendi. Zor durumda kalanlara polis ve vatandaşlar yardımcı oldu.
nbsp;İstanbul ve Ankara'da marjinaller hedefine ulaşamadı
Polislerle özçekim
Birçok ilde Gezi olaylarının yıldönümü sebebiyle eylemler düzenlenirken, bazı vatandaşlar da gerginliği eğlenceye dönüştürmeye çalıştı. Adana'da bir genç kız, güvenlik tedbiri alan polislerle böyle özçekim yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...