İstanbul'da sel felaketinde acı bilanço! Valilik duyurdu: 2 ölü, 12 yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Aksaray, Nevşehir, Kırklareli’nin ardından İstanbul da sağanaktan nasibini aldı. Aniden bastıran yağmur megakentte sele sebep oldu. Mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarılırken hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Küçükçekmece'de araçlar suya gömülürken bazı evleri de su bastı. Başakşehir'deki kuvvetli yağış sonrası ise Başakşehir Metrosu'nu su bastı. Arnavutköy'de yollar göle döndü, araçlar ilerleyemedi. Söz konusu felaket ile ilgili İstanbul Valiliği 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 12 kişinin yaralandığını açıkladı ve selden bin 754 ev ve iş yeri etkilendi duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden uyarmıştı, İstanbul'da kuvvetli sağanak hayatı felç etti. Megakentin kuzey ilçelerinde etkili olan yağmur beraberinde sel ve su baskınlarını getirdi. Yağmura dışarda yakalanan vatandaşlar mahsur kaldı. İstanbul Valisi Davut Gül, sel felaketinde ölü sayısının 3'e yükseldiğini duyurdu. Özellikle  Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde sokaklar ve caddeler göle döndü. Halkalı Gümrüğü'nde sağanak sonrası şoförler ve çalışanlar mahsur kaldı. Bir binanın çatısına çıkan vatandaşlar için bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler bot ile kurtarma çalışması başlattı.

İstanbul'da sel felaketinde acı bilanço! Valilik duyurdu: 2 ölü, 12 yaralı var

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN BİLANÇO AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği açıklamasında, “İstanbul’un kuzeyinde yer alan ilçelerde 05.09.2023 tarihinde saat 21.00 sıralarında oluşan sağanak yağışın ardından su baskınları meydana gelmiştir. Metrekareye 125 kilogram yağışın düştüğü tespit edilirken sel nedeniyle Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde birer olmak üzere iki kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir. Su baskınları nedeniyle kamu hizmeti veren bazı kuruluşlar da selden kısmen etkilenmiştir. Bu kapsamda 112 acil çağrı merkezine bin 150, belediyelere ise 2 bin 540 su baskını ihbarı alınmıştır. AFAD, itfaiye, İSKİ ve belediyelerin kurtarma ekipleri gelen ihbarları karşılamak için aralıksız çalışmaktadır. Ayrıca emniyet, jandarma ve sağlık birimleri de çalışmalara tüm imkanlarıyla destek vermektedir” ifadeleri kullanıldı.

BİN 754 EV VE İŞ YERİ ETKİLENDİ: 2 ÖLÜ, 12 YARALI VAR

Açıklamanın devamında “Su baskınlarında ilk belirlemelere göre bin 754 ev ve iş yeri etkilenmiş olup, söz konusu bölgelerde mahsur kalan vatandaşımız bulunmamaktadır. Selden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları kamu misafirhaneleri ve tesislerde karşılanacaktır. Ayrıca Kızılay ve belediyelerin ilgili birimleri selden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Selden kısmen etkilenen Başakşehir Devlet Hastanesi ile Çam ve Sakura Hastanesi’nde sağlık hizmetleri verilmeye devam etmektedir. Selde Başakşehir Başak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi’nde Yıldız Yurtseven (57) ile Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Engin Sokak’ta yaşayan Gine uyruklu İraman Kebe (32) hayatını kaybetmiştir. Selde yaralanan 12 kişinin tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir” denildi.

METRO İSYASYONUNU SU BASTI

Küçükçekmece'de araçlar suya gömülürken o anlar kameraya yansıdı. Bazı evleri de su bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı. Bölgeye belediye ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Başakşehir'de ise metro istasyonunu sulara gömüldü. 

İstanbul'da sel felaketinde acı bilanço! Valilik duyurdu: 2 ölü, 12 yaralı var

"HER YAĞMURDA AYNI SIKINTI"

Tekstil atölyesini su basan bir vatandaş "Su gittikçe çoğalıyor. Her yağmur yağdığında bu sıkıntıları yaşıyoruz. Mahsur kalma yok ama malzemelerimiz zarar gördü" diye konuştu. 

İstanbul'da sel felaketinde acı bilanço! Valilik duyurdu: 2 ölü, 12 yaralı var

VALİ GÜL UYARDI: TRAFİĞE ÇIKMAYIN

Yağışlar sonrası İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya platformu X'ten uyarıda bulundu. Vali Gül paylaşımında "Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli sağanak var. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motokurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da sel felaketinde acı bilanço! Valilik duyurdu: 2 ölü, 12 yaralı var

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA 

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

İstanbul'da sel felaketinde acı bilanço! Valilik duyurdu: 2 ölü, 12 yaralı var

UÇAK SEFERLERİNDE GECİKME YAŞANDI

İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor. Bazı uçak seferlerinde de gecikme meydana geldi.

ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ

İstanbul Valiliği: Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerimizde olmak üzere 2'ye yükselmiştir.

https://twitter.com/gul_davut/status/1699162879734296930

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1699169023534022674

BODRUM KATTA MAHSUR KALDI, BOĞULARAK ÖLDÜ

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Küçükçekmece'de su baskınlarına neden oldu. Mehmet Akif Mahallesi Engin Sokak'ta bodrum katta yaşayan yabancı uyruklu bir şahıs, sel sularında mahsur kalarak hayatını kaybetti. Şahsın cenazesi, ambulansla hastaneye gönderildi.

https://twitter.com/gul_davut/status/1699164610635411574

İstanbul'da sel felaketinde acı bilanço! Valilik duyurdu: 2 ölü, 12 yaralı var

“METREKAREYE 150 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da sağanak yağışa ve su baskınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Birçok noktada su baskınının yaşadığını belirten İmamoğlu, "Kayaşehir Metro İstasyonu'nda su baskını gerçekleşti. Burada metro durağı iptal edilmiş ve geçişlerin sadece sağlandığı biçimde metro seferlerimiz devam etmiştir. Kayaşehir İstasyonu kapalıdır. Müdahaleler devam ediyor. Millet Kütüphanesi su baskınına itfaiye ekibimim hızlıca ulaşmış, mahsur kalan 10 vatandaşımız çıkartılmışlardır. Çam Sakura Hastanesi'ndeki bir miktar su baskını ile ilgili ekiplerimiz müdahale etmiştir" ifadelerini kullandı. 2 bin 137 personelle su baskınlarına müdahale ettiklerini söyleyen İmamoğlu, İstanbul Valiliği ile koordineli şekilde çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Sağanak yağışın bazı ilçelerde şiddetli şekilde etkisini gösterdiğine dikkat çeken İmamoğlu, "Bazı noktalarda yağış miktarı 150 kilogramı bulmuştur. Bu gerçekten ciddi bir yağış rakamıdır. Bunun büyük oranda havzalar bölümüne düştüğü bir gerçek. Başta Sazlıdere, Alibey ve Terkos barajımız olmak üzere beklenmedik anlık yağışın barajlara da pozitif etkisini de belirtmek isterim" dedi.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: TÜM VATANDAŞLARIMIZ TAHLİYE EDİLDİ

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'da sel felaketinde acı bilanço! Valilik duyurdu: 2 ölü, 12 yaralı var

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...