İstanbul Valisi Davut Gül talimat verdi: Sokakları dilencilerden temizleyin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul Valisi Davut Gül talimat verdi: Sokakları dilencilerden temizleyin

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Davut Gül, dilencilere artık tolerans gösterilmeyeceğini bildirdi. Belediyelerin bu konuya el atması için talimat veren Gül "Dilendirilen çocuk Türk vatandaşıysa devlet koruma altına alacak, yabancı uyrukluysa sınır dışı edilecek" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, sokaklarda dilenen çocuklarla ilgili yeni bir çalışma yapacaklarını açıkladı. Gül, dilenciliği tamamen ortandan kaldıracaklarını, bu anlamda da sıfır tolerans göstereceklerini söyledi.

"ÇOCUKLAR SOKAKTA ÇALIŞMAYACAK"

Vali Gül "Yapacağımız iş basit. Herhangi bir çocuk sokakta çalışıyorsa, dilendiriliyorsa rehberlik hizmeti vereceğiz. Sokakta çalışmak zorunda bırakmayacağız" dedi.

"BELEDİYELER BU İŞE EL ATSIN"

Çocuğun Türk vatandaşı olması durumunda devletin koruma altına alacağını, yabancı uyrukluysa da sınır dışı edileceğini dile getiren Gül "İstanbul'da dilenciliği tamamen ortadan kaldıracağız. Bu anlamda da sıfır tolerans göstereceğiz. İstanbul'da evsiz insanlar var. Belediyelerimizin sosyal belediyecilik anlamında bu işe el atması lazım. Bir kişi bile sebebi ne olursa olsun dışarıda kalıyorsa bu hepimizin meselesidir. Başta ben olmak Hüzere" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...