İstanbul ulaşımının kilit taşı hizmete girdi

İstanbul ulaşımının kilit taşı hizmete girdi

GÜNDEM Haberleri

Megakentin en eski metrosunu, en yeni metrosuna bağlayan Aksaray-Yenikapı bağlantı hattı açıldı. Kartal'ı, Atatürk Havalimanı'na kesintisiz bağladı.

İstanbul'un ulaşımının ana damarları olan Aksaray metrosunu asrın projesi Marmaray'a bağlayan Aksaray-Yenikapı bağlantı hattı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı. 700 metre uzunluğundaki hat sayesinde İstanbul'un 13 ilçesi demiryoluyla birbirine entegre oldu. Atatürk Havalimanı, Sarıyer, Başakşehir, Sultangazi, Bağcılar hattını kullananlar, metro ve tramvayla Kartal'a kadar gidebiliyor. İstanbullular, Atatürk Havalimanı'ndan Kartal'a 81, Taksim'den ise 43 dakikada ulaşabiliyor. Bağlantıyla birlikte Topkapı-Sultançiftliği ve Otogar-Başakşehir metro hatları ile Merter-Bağcılar tramvay hattı da Marmaray ile entegre hale getirildi.
Açılışta konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul ulaşımındaki işkenceyi AK Parti'nin bitirdiğini söyledi. Başbakan, "Hem yerin üstünde etkin ulaşım hatları oluşturuldu, hem de yerin altında yeni hatlar inşa edildi. Son on yılda metro hattı 141 kilometre çıktı. 2019'a kadar 430 kilometreye çıkacak" dedi. nbsp;
İstanbul ulaşımının kilit taşı hizmete girdi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da "Bu yeni istasyon adeta bir kayıp halkanın inşasıdır. Hat, günlük 900 bin insanımıza doğrudan hitap ediyor. Türkiye'de bugün itibariyle metro, hafif raylı sistem, banliyö olmak üzere 492 kilometre kent içi raylı sistem ağı bulunuyor. 133 kilometrelik kent içi raylı sistemin ise inşası devam ediyor. 14 büyükşehiri kapsayan bu veriler içerisinde ise ağırlığı İstanbul teşkil ediyor" diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise "Kesintisiz ulaşımın önemli bir ayağını tamamladık. İstanbul'un tarihi yeniden yazıldı. Kesintisiz, 13 ilçeyi birbirine bağlıyor" ifadelerini kullandı.


KENDİ KARTIYLA BİNDİ
Turnikelerden İstanbul Kartı'nı kullanarak geçen Başbakan, vatman koltuğuna oturup metroyu kullandı. Açılışa bakanlar Lütfi Elvan, İdris Güllüce ile Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...