İstanbullulara peş peşe uyarı! Yarına dikkat: Fırtına ve kuvvetli sağanak bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbullulara peş peşe uyarı! Yarına dikkat: Fırtına ve kuvvetli sağanak bekleniyor

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul'da etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış için peş peş uyarı mesajları geliyor. Meteoroloji, İstanbul Valiliği ve AKOM'dan sonra bir uyarı da AFAD'dan geldi.

İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli fırtınaya karşı vatandaşlara peş peşe uyarı mesajları gönderildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'den sonra bir uyarı da AFAD'dan geldi.

"SAĞANAK VE TAM FIRTINA BEKLENİYOR"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yarın etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve fırtınaya karşı İstanbulluları uyardı. AFAD tarafından cep telefonlarına gönderilen mesajda, "Meteorolojiye göre Istanbul'da yarın sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel,yıldırım, su baskını, çatı uçması ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun" denildi.
İstanbullulara peş peşe uyarı! Yarına dikkat: Fırtına ve kuvvetli sağanak bekleniyor

AKOM: EKİPLER 24 SAAT HAZIR OLACAK

İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın geldiğini belirten AKOM'dan yapılan açıklamada, "İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek" ifadelerine yer verildi.

AKOM, Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının İstanbul'a hafta sonu etkili olacağını, yağışla birlikte sıcaklıkların da 8-10 derecelere düşeceğini duyurdu.

İBB AKOM verilerine göre, İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemi giriş yapacak. Sistemin etkisi ile rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren Lodos yönünden, Pazar erken saatlerden itibaren ise Karayelden, kuzey bölgelerde kısa süreli hamlelerle tam fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

AKOM İSTANBULLULARI UYARDI

İstanbullulara gönderilen mesajda şu ifadelere yer verdi:

"AKOM verisine göre ilçenizde yarın (cumartesi) sabah başlayıp pazar günü öğle saatlerine kadar sağanak yağış ve fırtına etkisini gösterecek. İBB ekiplerimiz teyakkuzda olacak. Olumsuz bir durumda 153 Çözüm Merkezimize ulaşabilirsiniz."

İstanbullulara peş peşe uyarı! Yarına dikkat: Fırtına ve kuvvetli sağanak bekleniyor

METEOROLOJİ: "ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova) beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanakların, yarın günün ilk saatlerinden itibaren Trakya kesimi ile sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağının tahmin edildiği bildirildi. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yağışların çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

PAZARA KADAR DEVAM 

Kuvvetli yağışların yarın akşam saatlerinde Yalova'da, gece saatlerinde ise İstanbul'da etkisini göstermesi öngörülüyor. Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. Yağışların pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

VALİLİK: HAVA DURUMU POTANSİYEL TEHLİKE

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"18.11.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgârların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır."

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...