İstanbul Boğazı 6 saat sonra gemi trafiğine açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul Boğazı 6 saat sonra gemi trafiğine açıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Boğazı, bulunan mayın benzeri cismin ardından çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Cisim etkisiz hale getirildikten 6 saat sonra boğaz trafiğe açıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nın güvenlik nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edildiğini, SAS Timleri tarafından emniyete alınan cismi etkisiz hale getirmek amaçlı müdahaleye başlandığı bilgisini vermişti.

BOĞAZ TRAFİĞİ YENİDEN AÇILDI

Sabah saat 09.30'dan itibaren saat 15:20'ye kadar kapalı olan Boğaz Trafiği Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından saat 15.20 itibariyle tekrar gemi trafiğine açıldığını duyurdu.

BALIK TUTMAK YASAKLANDI

Rusya ile yaşanan gerginlik sebebiyle Ukrayna tarafından liman girişlerine döşenen mayınlardan birinin sürüklenerek İstanbul Boğazı girişine geldiği iddiasıyla ilgili Bulgaristan sınırı ile Kandıra Kefken arasında, gün batımından gün doğumuna kadar ticari ve amatör balık tutmak yasaklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...