İstanbul barajlarında tehlike sürüyor: Doluluk oranlarında son durum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul barajlarında tehlike sürüyor: Doluluk oranlarında son durum

GÜNDEM Haberleri

İstanbul açısından önemli olan barajlarda Kasım ayının ilk günlerinde azalma yaşandı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı Ekim ayında yüzde 40.84 olurken bu seviye Kasım ayında yüzde 40.02 olarak ölçüldü. Öte yandan doluluk oranı yüzde 23.25 olan Alibey Barajı ise havadan görüntülendi.

Son dönemlerde dünya genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle su kaynakları tehlikede. Öte yandan kuraklık her geçen gün farklı bir şekilde etkisini göstermeye devam ederken insanlık açısından çok ama çok önemli olan su kaynakları olan barajlarda ise düşüşler yaşanıyor. Konuyla ilgili İstanbul'da yer alan barajlara bakıldığında durum çok da iç açıcı değil çünkü son yıllarda İstanbu barajlarında su seviyesi oldukça düştü. İstanbul'da sonbaharda beklenen yağışlar gerçekleşmeyince barajlardaki su oranı da düştü.

İstanbul Su ve Kanalizasyon (İSKİ) İdaresi verilerine göre, kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 40.02 olarak ölçüldü. İstanbul'da Ekim ayında yüzde 40.84 olan su seviyesi ise Kasım ayının ilk günlerinde azaldı.

İstanbul barajlarında tehlike sürüyor: Doluluk oranlarında son durum

Öte yandan, suların çekildiği ve doluluk oranı yüzde 23.25 olan Alibey Barajı ise havadan drone ile görüntülendi. İstanbul'daki barajların doluluk oranları ise şöyle:

-Ömerli Barajı yüzde 43.17
-Alibey yüzde 23.25
-Büyükçekmece yüzde 46.82
-Darlık yüzde 42.05
-Sazlıdere yüzde 44.17
-Elmalı yüzde 43.75
-Istrancalar yüzde 27.8
-Kazandere yüzde 27.79
-Pabuçdere yüzde 4.47
-Terkos yüzde 43.5

SON 1 YILDAKİ AY SONU DOLULUK ORANLARI

İSKİ verilerine göre İstanbul barajlarındaki son 1 yıldaki doluluk oranlarına bakıldığında ise en yüksek doluluk oranı Mart 2022 olurken en düşük oran ise bugün yani 3 Kasım 2022 olarak gözüküyor.

İstanbul barajlarında tehlike sürüyor: Doluluk oranlarında son durum

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...