İstanbul barajlarında son dönemdeki en büyük yükseliş: Bir günde 4 puan yükseldi

İstanbul barajlarında son dönemdeki en büyük yükseliş: Bir günde 4 puan yükseldi

GÜNDEM Haberleri

İstanbul’u etkisi altına alan yağışlardan sonra yüzde 40 seviyelerinde seyreden doluluk oranları yüzde 60 seviyelerine yükseldi. Son dönemdeki en büyük yükseliş kaydedilen barajlarda su seviyesi bir günde 4 puan yükseldi.

İstanbul’da kurak geçen sonbaharın ardından barajlarda doluluk oranlarında düşüş yaşandı. İlkbaharda yüzde 86.82 seviyelerine çıkan doluluk oranı büyük düşüşe geçerek kış ayları geldiğinde yüzde 40 seviyelerine kadar geriledi.

SON DÖNEMDEKİ EN BÜYÜK YÜKSELİŞ

Ancak birkaç gündür İstanbul’u etkisi altına alan kar ve yağmur yağışı barajları olumlu etkiledi. Barajlardaki doluluk oranları yükseldi. İSKİ’nin verilerine göre İstanbul’daki barajların doluluk oranı yüzde 59 seviyesine yükseldi. Son hafta yüzde 5,3 oranında artış yaşanırken bir günde 3,81 artışla son dönemdeki en büyük yükseliş kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...