İstanbul barajlarında kırmızı alarm! Prof. Dr Levent Kurnaz acı tabloyu paylaştı: Suyumuz bitti artık

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İstanbul barajlarında kırmızı alarm! Prof. Dr Levent Kurnaz acı tabloyu paylaştı: Suyumuz bitti artık

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

İstanbul barajları sıcak ve kurak geçen ayların ardından alarm veriyor. Doluluk oranı yüzde 17'ye kadar düşerken, İklim Değişikliği Uzmanı Prof. Dr. Levent Kurnaz sosyal medya hesabından korkutan tabloyu paylaştı.

Son yılların en kurak dönemini yaşayan İstanbul'da baraj doluluk oranları kritik seviyelerin altına indi. Yağışların beklentilerin altında kalması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi barajların kurumasına neden oldu.

İSKİ'nin oranlarına göre kentte kuraklıktan en çok etkilenen barajlar Sazlıdere, Pabuçdere ve Kazandere olurken, Büyükçekmece Barajı'nda da su seviyesi yüzde 3,86'ya kadar düştü.

"SUYUMUZ BİTTİ ARTIK"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Pr. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul barajlarındaki su miktarının azalmasına dikkat çekerek, "Lütfen bu konuyu gündemde tutalım, suyumuz bitti artık..." dedi.

İstanbul barajlarındaki genel doluluk oranının yüzde 17,5 seviyelerine kadar inmesi üzerine uyarılarda bulunan Prof. Dr. Levent Kurnaz, şunları kaydetti:

"İstanbul'da Avrupa yakasındaki barajlar neredeyse tamamen boşaldı, Melen'den gelen suyla idare etmeye çalışıyoruz. Tasarruf etmeye aylar önce başlamalıydık. Yağmur duasının zamanı bir ay önceydi. Lütfen bu konuyu gündemde tutalım, suyumuz bitti artık..."

https://twitter.com/leventkurnaz/status/1721117549893472411

SAZLIDERE BARAJI: YÜZDE 2,36

İstanbul'daki barajların doluluk oranında en düşük seviye yüzde 2,36 ile Sazlıdere Barajı'nda ölçüldü. Büyükçekmece Barajı'ndaki doluluk seviyesi ise yüzde 3,86. Kentteki tüm barajların doluluk oranı şu şekilde:

Alibey Barajı: Yüzde 16,7
Büyükçekmece Barajı: Yüzde 3,86
Darlık Barajı: Yüzde 28,09
Elmalı Barajı: Yüzde 16,94
Istrancalar Barajı: Yüzde 26,02
Kazandere Barajı: Yüzde 7,43
Pabuçdere Barajı: Yüzde 3,73
Sazlıdere Barajı: Yüzde 2,36
Terkos: Yüzde 7,72
Ömerli Barajı: Yüzde 37,1

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...