İstanbul barajları alarm veriyor! Doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul barajları alarm veriyor! Doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yaz mevsimindeki yüksek sıcaklıklar bunalttığı gibi barajları da etkiledi. Sıcaklıklar nedeniyle İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı bir hayli düştü. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre barajlardaki doluluk oranı yüzde 49,53 olarak ölçüldü. Barajlarda en yüksek doluluk oranı Büyükçekmece'de yüzde 56.41 olarak ölçülürken en düşük ise Pabuçdere'de yüzde 28.13 olarak ölçüldü.

Bu yıl yaz mevsimi bir hayli sıcak geçti. Sıcak havalar bunalttığı gibi barajları da etki etti. Yaz zamanı İstanbul'da belirli aralıklarla yağış olasa da bu yağışların barajlara pek de etkisi olmadı. Yaz mevsimini geride bıraktık ve son 2 haftadır İstanbul'da sıcaklıklar etkisini kaybetti ama barajlarda ki doluluk oranı sıcaklar nedeniyle düştü. İstanbul'un barajlarında doluluk oranı yüzde 50'nin altına geriledi.

EN FAZLA YÜZDE 89'A YÜKSELDİ

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl en fazla yüzde 89,68'e kadar yükselen barajlardaki su seviyesi yaz aylarındaki sıcaklıkların etkisiyle gerilemeyi sürdürdü. 28 Eylül itibarıyla doluluk oranı yüzde 49,53 olarak ölçüldü. 

İstanbul barajları alarm veriyor! Doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştüİstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 49,53. Fotoğraf-İHA

HAVA KAPALI ANCAK YAĞMUR YOK

Barajlardaki doluluk en son 2020'de yüzde 50'nin altına gerilemişti. Anadolu yakasında doluluk oranı yüzde 51.34, olarak ölçülen Ömerli Barajı ise havadan görüntülendi. Öte yandan Marmara bölgesindeBursa ve Yalova’ya yağmur yağarken İstanbul’da havanın kapalı olmasına rağmen yağmurun yağmaması dikkat çekti.

DİĞER BARAJLARDA SON DURUM

İstanbul’a su sağlayan barajlarda son durum ise şöyle;

Kente su sağlayan barajlardaki doluluk seviyeleri yüzde 50'nin altına düşerek 49,53 seviyelerine indi. Barajların doluluk oranları Alibey'de yüzde 32.21, Büyükçekmece'de yüzde 56.41, Darlık'ta yüzde 52.42, Elmalı'da yüzde 51.56, Istrancalar'da yüzde 29.52, Kazandere'de yüzde 42.72, Ömerli'de yüzde 51.34, Pabuçdere'de yüzde 28.13, Sazlıdere'de yüzde 48.33, Terkos'ta ise yüzde 51.23 olarak kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...