İstanbul-Ankara arası süper yüksek hızlı yeni tren mi açıldı? İstanbul-Ankara arası kaç dakikaya düştü?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul-Ankara arası süper yüksek hızlı yeni tren mi açıldı? İstanbul-Ankara arası kaç dakikaya düştü?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ankara İstanbul arası mesafe giderek daralıyor! Süper yüksek hızlı trenle İstanbul Ankara arası yeni bir ulaşım ağı gelişiyor. Peki, İstanbul-Ankara arası süper yüksek hızlı yeni tren mi açıldı? İstanbul-Ankara arası kaç dakikaya düştü?

İki kalabalık şehir arası ulaşım hız kesmiyor. İstanbul Ankara arasında Süper yüksek hızlı tren açıklaması yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hedefi olan yüksek hızlı tren ağını artırmaya bu kez İstanbul Ankara arası kesintisiz hız katan ağı açıkladı. "Türkiye Yüzyılı" olarak adlandırılan yeni dönemin ilk 5 yılında 17 bin 11 kilometreye ulaştıracak olan tren ağının ilkleri 2025 yılında bitirilecek.

İSTANBUL-ANKARA ARASI SÜPER YÜKSEK HIZLI TREN AÇILDI MI?

Türkiye yüzyılına yakışacak olan yüksek hızlı tren ağına yenisi eklendi. Mevcut olan İstanbul Ankara arası yüksek hızlı tren birçok noktada duruyor. Fakat Bakanlık bu kez Ankara ve İstanbul arasındaki ulaşımı 80 dakikaya düşürecek projeye imza atacak. İstanbul Ankara arası azalacak olan bu mesafe kara yollarındaki trafiği de rahatlatacak. Süper hızlı yüksek tranin proje aşamasından sonra ortalama 2025 yılında bitmesi planlanıyor. Aynı zamanda bakanlığın daha bir çok yüksek hızlı tren projesi mevcut. 

İstanbul-Ankara arası süper yüksek hızlı yeni tren mi açıldı? İstanbul-Ankara arası kaç dakikaya düştü?

Türkiye'nin 2028 yılında demir yolu ağının 17 bin 11 kilometreyi bulacağı bekleniyor. Bakanlık, Türkiye'nin ikinci 100. yılında demir yolu yatırımlarına hız vereceğinin bir kez daha altını çizdi. "Türkiye Yüzyılı" hedefi olarak 5 yılda 3 bin 92 kilometrelik hattın yapılması öngörüldü. Çalışmaların sürdüğü Ankara-İzmir HT, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep HT, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli HT, Halkalı-Çerkezköy-Ispartakule HT, Yerköy-Kayseri HT, Ankara-İstanbul YHT (Tamamlama), Çerkezköy-Kapıkule HT, Karaman-Ulukışla HT, Sivas-Zara HT projeleriyle 3 bin 92 kilometrelik hat, demir yolu ağına eklenmiş olacak. Böylece Türkiye'nin büyük şehirleri arasında ulaşım hızlanacak ve konfor artacak.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...