İsrail'e suç duyurusu: 3 bin hukukçu Lahey'e başvurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'e suç duyurusu: 3 bin hukukçu Lahey'e başvurdu

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul 2 No.lu Baro Başkanı Yasin Şamlı ve beraberindeki 15 hukukçu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında “savaş suçu” işlediğine dair topladıkları delillerle Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) başvurmak üzere Lahey’e gitti.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçuş öncesi açıklama yapan Avukat Yasin Şamlı, 7 Ekim’den bugüne kadar, Gazze’de İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısının 13 bin 300’ü aştığını söyledi.

Katledilenlerin 5 bin 600’ünün çocuk, 3 bin 550’sinin de kadın olduğuna dikkati çeken Şamlı “Muhtemelen katledilenlerin tamamına yakını sivil, masum insanlardır. Tek başına bu durum dahi işlenen suçun soykırım olduğunu göstermektedir” dedi.

Saldırıların ve kullanılan silahların mahiyetinden, saldırganların amacının bütün Gazzelileri yok etmek olduğunun anlaşıldığını vurgulayan Şamlı, verdikleri mücadeleye dünyanın çeşitli ülkelerinden 3 bin hukukçunun destek verdiğini aktardı.

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Şamlı, tarihî sorumlulukları gereği başvuruları UCM’ye ulaştıracaklarını dile getirerek, soykırımcıların ve insanlığa karşı suç işleyenlerin yargılanması ve cezalandırılması için tüm sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...