İsrail'den kalkan son uçaklar İstanbul'a indi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'den kalkan son uçaklar İstanbul'a indi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türk Hava Yolları'nın İsrail'e yapılan uçuşları durdurma kararının ardından Tel Aviv'den kalkan iki uçak İstanbul'a iniş yaptı. İsrailli yolcular arasında çoğunluğu kadın ve çocuklu aileler yer aldı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı Aksa Tufanı adlı harekatın ve İsrail'in karşılık olarak Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda hareketli saatler yaşandı.

İsrail'den kalkan son uçaklar İstanbul'a indi

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUKLAR

Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu İsrail vatandaşlarını taşıyan Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağı ile İstanbul Havalimanı’na indi.

İsrail'den kalkan son uçaklar İstanbul'a indi

Tel Aviv’de öğrenci olan ve savaş sebebiyle ülkesini geçici olarak terk etmek zorunda kalan Rebecca Satloff orada yaşananları anlattı. Satloff, "Şu anda Türkiye’deyiz. Buradan ne yazık ki Amerika’ya gitmeye çalışıyoruz. Aktarma uçuşuyla oraya gideceğiz. Türkiye'de olmak güzel bunun için çok minnettarız. Tel Aviv’de havalimanında çok uzun kuyruklar var. İnsanlar uçuş için yalvarıyor. Bu uçuşlara çok para ödedik. Bazı hava yolu şirketlerinin bu durumdan yararlanmaya çalıştığını hissettim" diye konuştu.

İsrail'den kalkan son uçaklar İstanbul'a indi

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail de buna "Demir Kılıçlar" operasyonuyla karşılık verdi. Ardından İsrail, onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne bomba yağdırmaya başladı. Dört gündür süren çatışmalarda 1200'den fazla İsrailli can verdi, 106'sı ağır 2 bin 806 kişi de yaralandı. Gazze'de ise 260'ı çocuk, 200'ü kadın 900 Filistinli öldü, 4 bin 250 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail askerlerinin saldırılarında 20 kişi hayatını kaybetti, 110'dan fazla kişi de yaralandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...