İsrail kadın askerleri istihbarat için kullanıyor: Türk muhabirlere Instagram tuzağı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail kadın askerleri istihbarat için kullanıyor: Türk muhabirlere Instagram tuzağı

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İşgalci İsrail güçleri Gazze’de gazetecileri hedef aldı. 35 gün bölgede görev yapan TGRT Dış Haberler Koordinatörü Emre Diner, İsrail ordusuna bağlı kadınların istihbarat toplamak için bölgede görev yapan gazetecilere mesaj attığını açıkladı. 

TGRT Dış Haberler Koordinatörü Emre Diner Türkiye Gazetesi Youtube Kanalında İçerik Editörü Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

MESCİD-İ AKSA'YA YAŞ KRİTERİ

İlk gittiğimizde Kudüs'e otele gidecektik. Otele yerleşmeden önce Cuma namazına denk gelen bir çatışma oldu. Biliyorsunuz İsrail askeri 7 Ekim'den özellikle sonra 65 yaş altı Filistinliler'i Mescid-i Aksa'ya almıyor. Orada bir yaş sınırlaması var. Kadınlar için de bu yaş sınırlaması 50. Yani 50'nin altında Filistinli Müslüman oraya gidip ibadetini yapamıyor.

TOMALAR LAĞIM SUYU SIKIYOR

Yani direnemeyecek kişileri alıyor. Diyor 60 yaşındaki insan hiçbir şey yapamaz, kontrol edebiliriz. Ama gençler öyle değil diyerek böyle bir sınırlama getirmiş bir kural getirmiş. İlk gittiğimizde biz arabayla çatışmanın ortasında kaldık. İsrail ordusu plastik mermiler önümüzde sürekli ateş ediyor, atlı polislerin koşuşturması...

Bir de Toma'nın o vermiş olduğu pis bir koku var. Tazyikli bir su böyle fışkırtıyor. Gerçekten ben buna inanmadım ama araştırdım. Kanalizasyon suyu da kullandıklarını öğrendim.

PSİKOLOJİK HARP TAKTİKLERİ

İsmini hatırlamayamadığım kimyasal bir madde var bir de. O kokunun daha uzun süre üzerinizde kalmasını sağlayacak bir madde olduğunu söylediler bize kesinlikle bir insanlık dışı bir muamele var.

O zaman yani bu saldırıların savaşın arkasında insan şöyle bir şey düşünüyor; saldırı sadece bombayla olmuyor, saldırı sadece tüfeği al orayı bunu bunu bombalamak olmuyor. Saldırı psikolojik harp oluyor en büyük saldırı o en büyük yara o yani kurşunla bir kere ölürsünüz ama psikolojik harple yaşadığınız müddetçe, yani aldığınız nefese kadar ölü gezersiniz.

KADIN ASKER INSTAGRAM'DAN EKLEDİ

Biz geldik, birinci bir haftada Instagram'dan bir sürü İsrail ordusuna mensup, işte ağır silahlı kadın profiller bizi eklemeye başladı. Davet etmeye başladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...