İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in 'Hamas' paylaşımına Türkiye'den tepki! 'Direnişle karşılaşacaksınız'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in 'Hamas' paylaşımına Türkiye'den tepki! 'Direnişle karşılaşacaksınız'

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye'yi hedef alan bir paylaşımda bulundu. Cohen "Kaçan Hamas teröristlerini ülkenizde barındırabilirsiniz" dedi. İsrailli bakana tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli "İsrail daha fazla direnişle karşılaşacak. Sivil nüfusa yönelik hunharca saldırılar hiçbir şekilde meşru müdafaa olarak kabul edilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası mecralarda yaptığı hemen hemen her konuşmada Hamas'ın terör örgütü olmadığını dile getirdi. Erdoğan, asıl terör estirenin İsrail olduğunu vurguladı. Gerçeklerden rahatsızlık duyan İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medya platformu X'ten küstah bir paylaşımda bulundu. 

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ!

Cohen, Cumhurbaşkanklığı hesabını etiketleyerek "Hamas-DEAŞ terör örgütü, sonraki gün Gazze’de var olmayacak. İsrail’in güvenliği ve bölgede yaşayanlar için daha iyi bir gelecek kurmak üzere Gazze’yi özgürleştireceğiz. Siz, bertaraf edilmeyen ve kaçan Hamas teröristlerini ülkenizde barındırabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/elicoh1/status/1730924927157481799

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NDEN CEVAP GELDİ

Bu sözlere Türkiye'den tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Cohen'e X'ten karşılık verdi. Keçeli, şunları aktardı: İsrail-Filistin sorununun geçmişinde de gördüğümüz üzere: İsrail, Filistinlilere baskı uygulamayı ve onların temel özgürlüklerini yok etmeyi sürdürdükçe; kolektif ve bireysel haklarını savunan Filistinli sayısı daha da artacak. İsrail daha fazla direnişle karşılaşacak. Mevcut problemin temelinde İsrail'in, hukuku, insan haklarını ve evrensel ilkeleri tamamen hiçe sayan işgalci tutumu, yayılmacı zihniyeti ve baskıcı eylemleri yatıyor. İşgalci bir gücün, sivil nüfusa yönelik hunharca saldırıları hiçbir şekilde meşru müdafaa olarak kabul edilemez.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in 'Hamas' paylaşımına Türkiye'den tepki! 'Direnişle karşılaşacaksınız'

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...