İsmail Yağcı Ağabey'i kaybettik

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsmail Yağcı Ağabey'i kaybettik

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazetemizde uzun yıllar yazarlık yapan, TGRT için programlar hazırlayan tarihçi İsmail Yağcı vefat etti.

Gazetemiz yazarlarından İsmail Yağcı vefat etti. Cenazesi bugün ikindi namazını müteakip İhlas Marmara Evleri 1.  Kısım Camii’inden kaldırılacak.

Yağcı, 1941’de Kırşehir Mucur doğumlu. İlk ve orta tahsilini memleketinde yaptıktan sonra Kuleli Askerî Lisesine girdi. 1960’da Kara Harp Okulunu, 1961’de Muhabere (Haberleşme) okulunu, 1974’de İTİA (İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi) bitirdi. 1982 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetlerin muhtelif kademelerinde komutanlık yaptıktan sonra Millî Savunma Bakanlığı hesap müfettişliğine alındı.

Derin bir tarih bilgisi vardı, Osmanlıca kitabeleri, belgeleri okumakta zorlanmazdı. 1985’te kendi isteği ile emekli oldu, Rehber Ansiklopedisi'ni hazırlayan ekibe katıldı, TGRT FM ve TGRT Huzur TV’de programlar hazırladı.

TEK BAŞINA BİR ORDU

Programlarını sunmadan evvel anlatacağı mekânı kendi imkânları ile gezer, çevre halkı ve esnafla tanışır, zemini hazırlardı. Ona bir kameraman ve bir montajcı yeterdi. Çok iyi hazırlandığı için günde 5-6 bölüm sunabilir, mekân tanıtmakla kalmaz taşları konuşturur, zikrolunan zeminde geçen hadiseleri kendine has babacan üslubu ile anlatırdı. Halk insanıydı, bir bekçiyi, seyyar satıcıyı bazen bir çocuğu muhatap alır; onları programın içine katardı.

Türkiye gazetesinde her hafta Çınaraltı isimli bir köşe hazırlar, okuyuculara “Vay be bak bunu duymamıştım” dedirten mevzular aktarırdı. Anadolu çocuğuydu, ziraattan, hayvancılıktan anlardı. İhlas Vakfının vekâletle kestiği hayvanları o seçerdi, şöyle baktı mı sığırın kilosunu tahmin ederdi, kesilir, tartılır; onun dediği çıkardı.

BAHÇIVAN ZANNEDERLERDİ

Bitkilere karşı büyük bir ilgisi ve bilgisi vardı. İhlas Holding önündeki bahçeyi o tanzim ederdi. Eliyle dikip büyüttüğü manolya her sene aynı gün çiçek açar bundan büyük mutluluk duyardı. Bazıları da bizim bahçıvanlara tarih programı yaptırdığımızı sanırdı. Matbaacılığa karşı büyük bir hevesi ve merakı vardı, bilhassa forma tasnifi ve harmanlama hususunda ustaydı.

Eşini dostunu da alır gelir, dinî, millî kitapları hazırlarken muhteşem sohbetler yapardı. Televizyon çekimlerinin izin belgesi almak gibi (Diyanet'ten, vilayetten, emniyetten, vakıflardan, müzelerden) sıkıntılı bir tarafı vardı. Bunları bizzat takip eder, kapı çalmaktan, insanlarla tanışmaktan hoşlanırdı. Bakarlar ağır kamil bir albay emeklisi, ona zorluk çıkarmazlardı. Zaten bir süre sonra izlenme oranı arttı, talep onlardan gelmeye başladı. Kendisi ile yola çıkmak zevkti, kalınacak yerleri evvelce ayarlar, nerelere gidilecek, kimlerle konuşulacak, hepsi planlıydı.

Yemeyi yedirmeyi sever, iyi yer, iyi çalışırdı. Hayranları sadıktı, kaçırdıkları programın kasetini ararlardı. Rastladılar mı “İsmail Hoca'm” diye koşar, eline kapanırlardı. El öptürtmez, onlara arkadaşça davranırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Ali gürler 16 Ocak 2024 21:57

İsmail yağcı hoca efendinin kabri nur mekanı ise cenneti ala olsun inşallah çok değerli bir hocamizdi

Serkan Büyükçınar16 Ocak 2024 08:34

Az önce sabah namazından sonra eşimle küçüklüğümüzde “tarihçi bir amca” vardı acaba hayatta mı? diye sohbet ediyorduk. Yakın tarihte emr-i Hakk vaki olduğunu hüzünle öğrendik. Rabbim gani gani rahmet eylesin… Rabbim merhuma , bize anlattığı zâtlarla “ala sururîn mütekabilin” sıırrıyla hoş sohbetler ihsan eylesin…

Gökhan bey15 Aralık 2023 08:50

Allah rahmet eylesin Nur içinde yatsın mekanı Cennet olsun İsmail abimizin, çok programını izledim, babacan nur yüzlü bir abimiz, Allah gani gani rahmet eylesin Allah Peygamber Efendimiz S.A.V'e komşu eylesin, Yolun açık olsun İsmail abi

Bülent Akkuş30 Kasım 2023 18:52

Tarihi bir başka sevdiren,munis ve naif komutanım..ruhun şad olsun..cennet mekan büyüklerimize kavusmuşsundur inşallah

VATAN SEVER21 Eylül 2023 11:21

Rabbim gani gani Rahmet eylesin Mekamı Cennet Makamı Ali olsun inşaAllah.

Zafer Üzmez 21 Eylül 2023 06:53

Rabbim mekanını cennet eylesin. Başınız sağolsun. Arabada denk geldiğimde programın bitmesini istemezdim.

Kemal12 Eylül 2023 22:38

Allah-û Teâlâ rahmet eylesin, şehitlerden yazılmıştır inşallah, hepimizde hakkı vardır yayın yoluyla, Allah razı olsun, kabri Cennet bahçesi olsun inşallah…

Safa kısakürek 30 Ağustos 2023 20:42

ALLAH RAHMET EYLESİN TANIŞMAK NASIB OLMUŞTU KAHRAMANMARAŞ DA

Nuray 29 Ağustos 2023 17:53

Rabbim razı olsun biz İsmail Yağcı hocamızdan çok şey öğrendik mekanı cennet olsun inşaallah....

Güray YAĞCI29 Ağustos 2023 14:55

ihlas holding bünyesinde çalışma hayatına başladığımda sene 1995 te bir iş icabı İsmail abinin odasına gittiğimde benimde soyadım Yağcı olduğunu görünce çok mütavazi deyimiyle iki Yağcı bir arada görmeyeli uzun zaman oldu demiş çok sevinmiştim yıllarca programlarını severek izledim Allah cc rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

celal28 Ağustos 2023 19:41

bir uluçınarı daha kaybettik Allah rahmet eylesin

NAZMİ CİHAN28 Ağustos 2023 16:27

İsmail Yağcı Hocama Cenabı'Allahtan Rahmetler dilerim, Cennet Mekânı Olsun, Cümlemizin başı sağ olsun" Âmin...

ERDAL YILDIRIM28 Ağustos 2023 13:47

Allahü teala rahmet eylesin kabri cennet bahçelerinden bir bahçe olsun.

Ahmet GÜRBÜZ 28 Ağustos 2023 10:03

RABBİM rahmetiyle muğamele etsin mekanı cennet olsun INŞALLAH

Hasan gurbuz28 Ağustos 2023 07:24

Allah rahmet eylesin. Mekani Cennet olsun.

Allahu tala gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun28 Ağustos 2023 01:07

Allahu tala gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Ömer Gokalp27 Ağustos 2023 23:02

Allah rahmet eylesin

Abdülkadir Aslanoğlu 27 Ağustos 2023 20:20

Rabbim gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun ağabeyimizin...

Hüseyin Yavaş27 Ağustos 2023 15:22

Allahü Teâlâ rahmetiyle muamele eylesin.İyi bilirdik

Sonraki Haber Yükleniyor...