İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan İsrail'e kınama: Korkunç bir suç

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan İsrail'e kınama: Korkunç bir suç

GÜNDEM Haberleri

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) yaptığı açıklamayla, Batı Şeria'da 3 Filistinlinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili İsrail'i kınadı. Açıklamada, İsrail'in Filistin topraklarında işledikleri suçların önüne geçilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.

Batı Şeria'nın Cenin bölgesinde Filistinli 3 kişinin vurularak öldürülmesi, İİT'den yapılan açıklamayla "korkunç bir suç" olarak değerlendirildi.

Filistinlilere ve topraklarına yönelik Batı Şeria'da, fanatik Yahudi yerleşimci çetelerin yapmış olduğu saldırıların da kınandığı açıklamada, 4 Ağustos'ta Nablus'ta gerçekleştirilen saldırıda bir Filistinlinin hayatını kaybettiği, bazılarının da yaralandığı ve bu saldırıyı radikal çetelerin yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada, uluslararası topluma İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçların önüne geçme çağırısında bulunuldu ve Filistinlilere yönelik devam eden saldırıların yol açacağı sonuçlardan İsrail'in sorumlu tutulduğu, ifade edildi.

Dün Cenin kenti yakınlarındaki Arraba beldesinde, İsrail askerleri bir aracı ateşe vererek 3 Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail Ordu Sözcülüğü yaptığı açıklamada, araçta otomatik tüfek bulduklarını, öldürülen Filistinlilerin saldırı hazırlığında olan bir "terör hücresi" olduğunu iddia etmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...