İslam düşmanları ateşle oynuyor

Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İslam düşmanları ateşle oynuyor
Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Batı’da tırmanan İslam düşmanlığı Türkiye’ye de yayıldı. Provokatörler, sosyal medyadan asılsız paylaşımlarla Müslümanları hedef alıyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Batılı ülkelerde her geçen gün artan İslam karşıtlığı, Türkiye’de de giderek büyüyor. Bu, bazen sokakta başörtüsüyle yürüyenlere yönelik sözlü ve fiziki saldırı, bazen camide içki içilmesi bazen de sosyal medyada yalan haber olarak karşımıza çıkıyor.

Haziran ayında bir kişi, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet törenini, hukuk fakültesinin mezuniyet töreni diye çarpıtıp başörtüsü düşmanlığı yaptı. Geçen ay Marmaray’da bir kadın, yanında oturan vatandaşın başörtüsünü çıkarmaya çalıştı. Geçen hafta İstanbul’da bir hadsiz, camide içki içip “3200 cami içinde hangisi olduğunu bulun” notuyla fotoğraf paylaştı. Küstah yakalanarak cezaevine gönderildi. Sosyal medyada her gün İslamiyete yönelik saldırı yapılıyor. Sahte hesaplardan “Bu ülkeyi İslamofobi kurtaracak” paylaşımlarıyla nefret körükleniyor. Yalanlarla Müslümanlar hedef alınıyor. Senegal’deki Serer etnik grubuna mensup yerel halkın ayini ‘Ndutt töreni’ isimli ayini “Suudi Arabistan cariye pazarı, İslam’da köle gibi satılan kadınlar” yalanıyla servis edildi.

OPERASYON AMAÇLI

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı Dr. Mehmet Sarı’ya göre bu tür paylaşımlar ‘uluslararası etki’ ve ‘Türkiye’deki etki’ olmak üzere iki etki alanı oluşturma amacıyla yapılıyor. Uluslararası boyutuyla nefret söylemini, Türkiye’deki boyutuyla da kutuplaştırmayı amaçladığını belirten Sarı, “Türkiye’ye karşı bilinçli bir operasyonel süreç yürütülüyor. Sosyal medya etki alanı araştırmalarına baktığımızda, Türkiye’nin bu anlamda hedef ülke konumunda olduğu bir gerçek. Türkiye’deki ayrışma ve kutuplaşma sosyal medya eliyle organize ediliyor. Örneğin yolda yürüyen başörtülü kadınların, başörtülerinin alınmaya çalışıldığı fiilî saldırılar var. Bunlar gitgide görünürlük kazanıyor. Seçim ve sandık sonucuna tahammülün ötesinde, doğrudan kişileri hedef alıp şahsını tahkir ve hakaret ederek, öç alma dürtüsü arttı” dedi.
Sosyal medyadaki anonim paylaşımlara dikkat çeken Hukukçu Cüneyt Toraman ise hesap sahiplerinin ‘gerçek kişi’ olması gerektiğini belirtti.

ÖNÜNE GEÇİLMESİ ŞART

Toraman “Hesap sahipleri bilgisayarda üretilen hesaplar olmasın, gerçek hesaplar olsun. Bu hesap sahiplerine ulaşılabilsin. Bunun önünün açılması lazım. Hesap sahiplerine kolayca erişim imkânı sağlanırsa, bu tür paylaşımlar yüzde 1’e düşer. Bunlar tespit edildiğinde bazılarının belediyelerde, üniversitelerde veya kamu kurumlarında görev yapan insanlar olduğunu göreceğiz. Bu tür paylaşımda bulunanların kimliklerinin belli olması bu olayı kökünden çözecektir” diye konuştu. Toraman, Türkiye’de nefret suçlarına, söylemlerine yönelik yeterince yaptırım bulunduğunu ve yasal mevzuatın yeterli olduğunu kaydetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yasin18 Eylül 2023 08:06

ALLAH nurunu tamamlayacaktır kâfirler istesede istemedese

Sonraki Haber Yükleniyor...