'Islak İmza' soruşturmasında flaş gelişme

Düzenleyen:
'Islak İmza' soruşturmasında flaş gelişme

GÜNDEM Haberleri

Dursun Çiçek'e, Ergenekon davasında delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla kumpas kurulduğuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheli tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  tarafından başlatılan ''Islak imza"da kumpas soruşturması kapsamında, aralarında  adli tıp, polis ve jandarma kriminal uzmanlarının da bulunduğu 15 şüpheli  gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk  edildi.

Savcılık ifadelerini aldığı 15 şüpheliyi, tutuklanmaları talebiyle  nöbetçi hakimliğe sevk etti.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca "Ergenekon'da kumpas"  iddiaları üzerine geçen yıl soruşturma başlatıldı. Savcılık, Ergenekon davasının  delillerinden olan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesindeki ıslak imzanın  kime ait olduğunun yeniden belirlenmesi için çalışma başlattı ve söz konusu  belge, bilirkişiye gönderildi. Bilirkişiler, imzanın Dursun Çiçek'e ait olma  ihtimalinin zayıf olduğuna dair hazırladıkları raporu, savcılığa ulaştırdı. Bunun  üzerine savcılık, 24 Temmuz'da ilk operasyonu gerçekleştirdi.

CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, "İrtica ile Mücadele Eylem  Planı" belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla dahil olduğu Ergenekon  davasında, 5 Ağustos 2013'te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...