İSKİ skandalının kilit ismi Ergun Göknel hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İSKİ skandalının kilit ismi Ergun Göknel hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Yargılandığı yolsuzluk davasında 5 yıl hapis yatan İSKİ'nin eski Genel Müdür Ergun Göknel hayatını kaybetti. Ergun'un cenazesi Zincilikuyu Aile Kabristanı'na defnedildi.

1990'lı yılların başlarında İSKİ Genel Müdürü olarak görev yapan Ergun Göknel hayatını kaybetti. Göknel, Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincilikuyu Aile Kabristanı'na defnedildi.

Göknel, eşi Nurdan Erbuğ'un açıklamalarının ardından İSKİ'de yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanmış ve 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mezarlıktaki bir görevli ise Ergun Göknel'in mezarını temizlediğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

İSKİ skandalının kilit ismi Ergun Göknel hayatını kaybetti

İSKİ SKANDALI NEDİR?

1993 yılında Ergun Göknel, İSKİ'nin Genel Müdürü'yken boşanmak istediği eşine 1 milyon dolara yaklaşan bir tazminat ödemeyi kabul etmesiyle gündem olmuş, sonrasında eşiNurdan Erbuğ, eski eşi Ergun Göknel'in yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkarmıştı. Olayın medyaya yansımasının ardından dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen de iddiaların araştırılması için Ergun Göknel'i İçişleri Bakanlığı'na şikayet etmişti.

KLOR BEDELİ YÜKSEK GÖSTERİLEREK YOLSUZLUK SUÇLAMASI

Sanıklar ilk olarak 25 Ekim 1993'te satın alınan klorun bedelinin yüksek gösterilerek yolsuzluk yapıldığı suçlamasıyla hakim karşısına çıkmıştı. 6 Aralık 1993'te davanın tutuklu zanlılarında Ergun Göknel'in İsviçre'de bulunan Amerikan Discon Bank'ta 30 bin Amerikan doları ve 670 bin Alman Markı bulunduğu saptanmış, Göknel'in tüm hesaplarına el konulurken, İsviçre'deki paranın da iadesi de istenmişti. Ayrıca "Eşiyle yaptığı sözlü boşanma protokolüne uymadığı" gerekçesiyle Göknel tarafından Erbuğ'a ödenen 1 milyon dolara yaklaşan tazminata da Mali Şube aracılığıyla el konmuş, Murat Karayalçın, Nurettin Sözen ve Yüksel Çengel, İSKİ davasında beraat etmişti.

İSKİ skandalının kilit ismi Ergun Göknel hayatını kaybetti İSKİ'nin eski Genel Müdürü Ergun Göknel

1994 SEÇİMLERİNDE BİRÇOK ŞEHİR KAYBEDİLDİ

1989'da yapılan yerel seçimlerde başta 3 büyük şehir olmak üzere birçok şehri kazanan sosyal demokratlar, gelişen diğer siyasi olayların da etkisiyle 1994'teki yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara gibi birçok büyük şehri kaybetmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...