İşkencede zaman aşımı kaldırılıyor

İşkencede zaman aşımı kaldırılıyor

GÜNDEM Haberleri

Orantısız güç kullanan polis cezalandırılacak. Askerlik yapmak istemeyen kamuda çalışacak.

Hükümet, insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusunda önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye-AB müzakereleri açısından önemli yer tutan İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili bir sunum yaptı. Geçen yıl hazırlandığı için revize edilen planda yer alan bazı adımlar şöyle: nbsp; gt; İntihar vakalarının önüne geçmek için riskli askerler takip edilecek. İhmali bulunanlar cezalandırılacak.
gt; İşkence suçunda zaman aşımı tamamen kaldırılacak. Devlet tarafından kurbanlara ödenen tazminatlar, işkence yapan veya olaya göz yuman kamu çalışanlarından tahsil edilecek. Kolluk görevlileri hakkında ihbar ve şikayetler için Kolluk Gözetim Komisyonu kurulacak.
gt; Nezarethanelerde kameralı takip etkili kullanılacak. Orantısız güç sebebiyle ölüm ve yaralanmalara yol açan kolluk görevlileri hakkında etkin adli ve idari soruşturma yapılacak.
gt; Adli muayenelerde kadın doktor talep etme hakkı, işkence veya kötü muamele mağduru kadınlarda zorunlu olarak uygulanacak. İşkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin soruşturmalarda muayeneler teknolojik araçlarla kayıt altına alınacak.
gt; Kadınların evlendikten sonra evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanabilmeleri sağlanacak. nbsp;
gt; Askerlik yapmak istemeyenler için askerlik süresinin iki katı kadar zorunlu kamu hizmeti uygulaması getirilecek. Vicdani ret uygulamasına Genelkurmay itiraz ettiği için bir türlü gündeme getirilememişti. Bu konuda da yine son kararın Başbakan tarafından verileceği belirtiliyor.
gt; Dini inanç ve düşüncelerin açıklanmasını zorunlu kılan durumlar ortadan kaldırılacak. Bu kapsamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgili dersi müfredatında değişiklik yapılacak.
gt; AİHM bin 500 civarındaki dosyayı Türkiye'ye gönderdi. Bunun üzerine uzun tutukluluk dışındaki hak ihlallerine ilişkin dosyalar için de tazminat komisyonu dışında ayrı bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.
Yücel nbsp;KAYAOĞLU/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...