İşçiler SGK binasını işgal etti

/ Kaynak: İHA
İşçiler SGK binasını işgal etti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mecidiyeköy'deki asansör kazasını protesto eden DİSK üyesi işçiler, SGK binasını işgal etti. Bu arada 2 işçinin önlemsiz cam silmesi dikkat çekti.

Enerji-SEN üyesi bir grup BEDAŞ işçisi, son günlerde meydana gelen iş kazalarını protesto etmek amacıyla Şişli ilçesinde bulunan SGK Beyoğlu İlçe Müdürlüğü'nü işgal etti.

SGK binası önünde toplanan Enerji-Sen üyeleri, "İş kazası değil bu bir cinayet", "Çalışırken ölmek istemiyoruz", "BEDAŞ'ta işçiler kazanacak" şeklinde sloganlar attı.

Daha sonra binaya giren işçiler, pencereden "İnşaatta, madende, enerjide yeni Türkiye sermayesi öldürüyor", "İşten atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartlar sarkıttı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, işçilere müdahale etti. Bazı işçilerin direnmesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

İşçilerin eylemine DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile sinema sanatçısı İlyas Salman da destek verdi.
İşçiler SGK binasını işgal etti
Eylemle ilgili açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, her yerden işçi ölümü haberi geldiğini belirterek, "Bu işin sorumlusu işçileri bu şekilde, insanlık dışı koşullarda çalıştıran işverenlerdir. Sermaye sahipleridir. Ve bütün bu sistemi çalışma rejimi olarak inşa eden ve bu konuda taşeronu yasaklamak başta olmak üzere hiçbir adım atmayan hükümettir. Devlet politikalarıdır" dedi.

Öte yandan, iş güvenliğine dikkat çekmek amacıyla yapılan eylemde, iki işçinin binanın 7'inci katında hiçbir güvenlik tedbiri almadan cam silmesi ilginç görüntülere sahne oldu. Bir süre cam silen işçiler, daha sonra içeriye girdi.

##tgvidieo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...