İş dünyasının acı kaybı: Uğur Terzioğlu vefat etti

İş dünyasının acı kaybı: Uğur Terzioğlu vefat etti

GÜNDEM Haberleri

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) Kurucusu ve Onursal Başkanı, Türk iş dünyasının duayen ismi Uğur Terzioğlu vefat etti.

Vefat eden Uğur Terzioğlu’nun cenazesi yarın Muğla Milas Kurşunlu Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Milas’taki aile mezarlığında defnedilecek.

UĞUR TERZİOĞLU KİMDİR?

1933 yılında Milas’ta doğan Uğur Terzioğlu, ilk olarak aile şirketi Terzizade Fabrikaları Yönetim Kurulu’nda iş hayatına atıldı. Daha sonra İtalya’ya giden Terzioğlu, orada Filmcentre adlı şirketi kurdu. Bolu Tüneli’ni inşa eden İtalyan Astaldi S.P.A’ın Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenen Terzioğlu, Taba Amcham Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü. Kanada Ticaret Odası (Yönetim Kurulu Üyesi), TESEV (Kurucu Üye), Ankara Trafik Vakfı (Kurucu Üye), İtalyan Ticaret Odası (Üye), Darüşşafaka Yüksek Danışma Kurulu üyesi, Democracy Council of California Türkiye Temsilcisi, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Terzioğlu, özellikle Türk Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük rol oynadı. İngilizce ve İtalyanca bilen Uğur Terzioğlu, birçok ödülün de sahibiydi. Bunlar arasında Fransız Cumhurbaşkanlığı Şövalyelik Nişanı, MPEA (US) Certificate Of Merit Ödülü ve İtalyan Cumhurbaşkanlığı Şövalyelik Nişanı da vardı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...