'Irkçılığın Avrupa’ya katkısı olmaz'

Düzenleyen:
'Irkçılığın Avrupa’ya katkısı olmaz'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Belçika’nın başkenti Brüksel ‘de Diyanet Vakfın’da Almanya’nın Duisburg şehrinde Ramazan Bayramı’nın birinci günü aracını park ederken Alman polisleri tarafından darp edilen Türk vatandaşı Mehmet Kara ve eşi Neriman Kara ile bir araya geldi.

Olaydan dolayı geçmiş olsun temennisini ileten Kurtulmuş, güvenlik kameralarından tespit edilen polislerden birisinin açığa alındığını ve diğerlerine ilişkin işlemlerin sürdüğünü aktardı. Böyle vahim bir olayın Avrupa’da gerçekleşmiş olmasının, Avrupa’daki yabancı düşmanlığının geldiği boyutları göstermesi bakımından önemli olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Avrupa’da artan yabancı düşmanlığının, İslam düşmanlığının, göçmen karşıtlığının ve Türkiye düşmanlığının Avrupa’nın siyasetine, geleceğine en ufak bir katkısı olmayacaktır. Bu yanlış bir yoldur. Bu artan ırkçılığın Türkiye-AB ilişkilerini zehirlemesine de müsaade edilmemesi gerekiyor. Bu tür şiddet olaylarının hele hele devletin gücünü temsil eden makamlar tarafından uygulanmış olması asla kabul edilemez. Demokratik standartlarla bağdaştırılamaz.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...