İranlı iş adamlarından evet kampanyası

Düzenleyen:
İranlı iş adamlarından evet kampanyası

GÜNDEM Haberleri

İran Şahı Feth Ali Şah’ın torunu ve İran Afşar Türkleri Başkanının oğlu Mohammed Nazmi Avşar’ın da aralarında bulunduğu İranlı iş adamları ülkelerine uygulanan ambargoyu unutmadıklarını ve ahde vefalarını yerine getireceklerini ve referandumda ‘Evet’i desteklediklerini açıkladılar.

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL - Taksim Point Otel’de İranlı iş adamlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Mohammed Nazmi Avşar ile birlikte, turizmci Mohammed Aliyar ve Ömer Barış Arık ile sanayici Ferhat Karalök Türkiye’de yapılacak referandumda oy kullanabilecek İranlıların ‘Evet’ diyeceğini, kullanamayacakların ise dua edeceklerini söyledi.

“HALKBANKASI BİZİM DE BANKAMIZ”
Ülkelerine uygulanan 35 yıllık ambargo süresince Türkiye’nin desteğini fazlasıyla aldıklarını belirten Avşar, Türkiye’den gıda yardımı ve kanserli hastalarımıza kadar ilaç geldi. Sizin halkbankanız bizim de bankamızdır. Türkiye yaptığı bu yardımların yabancı ülkelerde hala bedelini ödüyor. Biz de İranlı iş adamları olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ahde vefamızı ‘Evet’ diyerek göstereceğiz.”dedi.

Suriye ve Irak’taki mezhep çatışmaları ile insanları birbirinden ayırmaya çalıştıklarını kaydeden Avşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Benim dinim ne Şii ne de Sünni’dir. Benim dinim İslam’dır’ sözünü hatırlattı. Avşar, “Amerika’ya ve batıya sığınmayalım, bir olalım” dedi.

İran ile Türkiye arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacmini 50 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Avşar, “Türkiye’de emlak işinde ileriye gitmeyi istiyoruz. Kısa zamanda İstanbul’da Mezhepler Barışı Kültür Merkezi yapmayı da planlıyoruz. Yatırımlarımız çeşitli alanlarda devam edecek” açıklamasında bulundu.

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’YE 4 MİLYON TURİST GELMESİ”
Türkiye’deki turizm hacmini artırmak istediklerini belirten turizmci Mohammed Aliyar ise, “Türkiye’nin turizm olarak çok iyi bir konumu var. Nevruz’da İranlılar Türkiye’deki otelleri doldurdu. Bu sene hedefimiz İran’dan 4 milyon turist gelmesidir” dedi.

“REFERANDUMDA ‘EVET’ ÇIKMASI MÜSLÜMANLARIN FAYDASINA”
Turizmci Ömer Barış Arık referandumda evet oyu çıkmasını destekleyeceğini belirterek “İranlı olarak Türkiye ile her zaman ticari ilişkilerimizi iyi yaptık. Aile ilişkilerimiz güzel. Ancak Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığına geldikten sonra ikili ilişkilerimiz daha da gelişmiştir. Erdoğan özellikle İran ile ilgili güzel çalışmalar yapmıştır. 2017, 2018 ve 2019’da Türkiye ile İran arasındaki turizm sektöründe bir patlama bekliyoruz. Türkiye’nin referandumunda evet çıkması tüm Müslümanlara faydalı olacaktır.” dedi.

Türkiye ve İran’ın düşmeyecek iki kale olduğu belirtilen basın toplantısı sonunda iş adamları Rabia işareti yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...