İran, 'Türk halkı Erdoğan'a arka çıksın'

İran, 'Türk halkı Erdoğan'a arka çıksın'

GÜNDEM Haberleri

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzbadi, protestoların olduğu Türkiye ve Mısır'da halktan liderlerine arka çıkmalarını istedi.

İranGenelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzbadi, Suriye'yi örnek göstererek protestoların olduğu Türkiye ve Mısır'da halktan liderlerine arka çıkmalarını istedi. İran devlet televizyonunun haberine göre, Tümgeneral Firuzbadi, ABD 'nin bölgedeki planlarını hayata geçirmek için bazı ülkelerde kaos çıkarma yolunu seçtiğini ileri sürdü. nbsp;Türkiye ve Mısır'da yaşanan olayları 'tehlikeli' olarak nitelendiren İranlı komutan, iki ülke halkını liderlerinin arkasında durmaya çağırdı. Firuzbadi, "Müslüman ve kardeş Türk halkı, devrimci liderlerinin arkasında durmalı. Aynı şekilde kardeş ve devrimci Mısır halkı da seçilmiş, devrimci cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin arkasında durmalılar. Yeni planların etkisiz hale getirilmesi için tüm Müslümanlar, Suriye halkının yaptığı gibi devrimci liderlerine destek vermeliler" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...