Irak'la hava sahası krizi

Irak'la hava sahası krizi

GÜNDEM Haberleri

Irak Merkezi Yönetimi'nin enerji anlaşmalarına tepki için Kuzey Irak hava sahasını Türk özel uçaklarına kapattığı iddia edildi.

Türkiye ile Irak arasında ilişkilerin normalleşmesi yolunda adımlar atılırken, yeni bir kriz çıktı. Ankara ile Erbil arasında doğalgaz anlaşması imzalandığı bilgisi ortalığı karıştırdı. Türkiye'nin "Anlaşma, Irak anayasasıyla uyumlu, süreç de tamamlanmadı" açıklamasına rağmen Irak Merkezi Yönetimi'nin Kuzey Irak hava sahasını Türk özel uçaklarına kapattığı iddiası ortaya atıldı. Diplomatik kaynaklar, kendilerine Irak makamlarınca bu yönde resmi bir bilginin iletilmediğini belirtti. Bütün bu gelişmelerin ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, yarınki Bağdat ve Erbil ziyaretinin ne olacağı soruları gündeme geldi. Başkan Erdoğan'ın Muğla programına katılan Bakan Yıldız, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada "konu bilgim dahilinde" derken konuyla ilgili açıklamayı önümüzdeki süreçte açıklayacağını söyledi. Yıldız, "Konu henüz gelişmedi. Şimdilik o yapılan açıklamayla kaldı. Bu konuyla ilgili lokal olarak bilgim var" dedi. Bakan Yıldız'ın geçen yıl kasım ayında Erbil'e gitmek üzere havalanan uçağına da iniş izni verilmemişti.
Buket GÜVEN
TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...