Irak Millî Güvenlik Bakan Yardımcısı'nda İhlas Holding'e ziyaret

Irak Millî Güvenlik Bakan Yardımcısı'nda İhlas Holding'e ziyaret

GÜNDEM Haberleri

Irak Millî Güvenlik Bakan Yardımcısı Akeel Abdulkareem es-Saffar, İhlas Holding’in ülkesinde yaptığı iyilikleri asla unutmadıklarını söyledi.

İhlas Holding’i ziyaret eden es-Saffar, İhlas Holding Temsilcisi Cemil Ceyhan Aral ve İhlas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Kurucan’la görüştü. Yeni kabinede Millî Güvenlik Bakanı olarak görev yapacak olan es-Saffar, İhlas Holding’in yatırımları hakkında bilgi aldı.
“Sayın Enver Ören’in Irak halkına ve yetkililerine karşılıksız yaptığı iyilikleri çok iyi biliyorum ve bunları asla unutamayız” diyen Iraklı Bakan Yardımcısı, İhlas Holding’i ziyaret ettiği için çok mutlu olduğunu belirtti.
Konuk bakan es-Saffar şunları söyledi: Türkiye ve Irak arasında geliştirilen projeler için elimden gelen her türlü gayreti sarf edeceğim. Güvenlik konusunda Türkiye ve Irak’ın daha da yakınlaşıp birlikte çalışması gerekir. İki ülkenin önü açık. En büyük değerimiz ortak tarihî geçmişimiz ve halkının kardeşliğidir.

BASRA’YA İLAÇ OLACAK
İhlas Holding Temsilcisi Cemil Ceyhan Aral da karşılıklı işbirliği için birtakım sözlerin verildiğini söyleyerek şunları ifade etti:
“Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Irak’ın Basra şehri BM tarafından felaket bölgesi ilan edildi. Burada 18 bin kişi kirli su sebebiyle zehirlendi. İhlas Holding, Çinli devlet şirketiyle anlaşarak bölgenin su ihtiyacını karşılamak için bir teklif sundu. Sayın Bakan, bu projeden haberdar olduğunu ifade etti. Irak’ta İhlas Holding’in takip ettiği çeşitli projelerin hayata geçirilmesi için yardımcı olacaklarını söyledi. Irak’ta ziraat, sanayi, hayvancılık ve içme suyu ihtiyacının olduğunu belirtti. Kendisi de bakanlık seçim sloganında Irak’a su ve güvenlik vadettiklerini söyledi. İhlas Holding’le büyük çaplı uluslararası projelerde birlikte çalışmak için her türlü maddi ve manevi desteğin sözünü verdi. Yeni dönemdeki bütün bakan arkadaşlarıyla İhlas yönetimini tanıştıracaklar. İlişkilerin daha da ilerlemesi için önümüzdeki süreçte bizleri Bağdat’a resmen davet edeceklerini anlattı.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...