Irak, Afganistan değil Doğubayazıt

Irak, Afganistan değil Doğubayazıt

GÜNDEM Haberleri

Doğubayazıt'ta teröristler bomba yüklü traktörle karakola saldırdı. İki asker şehit oldu. Artan saldırıların arkasında "kanton" hayali olduğu belirlendi.

Terör örgütü PKK, Ağrı'da örnekleri Irak, Afganistan ve Pakistan'da görülen bir saldırı yaptı. Teröristler traktörün arkasına bağladıkları su tankerine 2 ton patlayıcı yerleştirip gece Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Karabulak karakoluna daldı. İnfilak eden bomba, karakolu harabeye çevirdi. Kulakları sağır eden patlamada Adıyamanlı Medet Mat ile Siirtli Mansur Cengiz şehit oldu. 4'ü ağır 31 asker yaralandı. Bombayı uzaktan kumanda ile patlatan hainler, ardından karakolu kurşun yağmuruna tuttu. Traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti.
Şehit Medet Mat'ın saldırıdan yaklaşık 18 saat önce sosyal paylaşım sitesinde "Biri vatan mı dedi. Daima hazır Allah'ın izniyle" diye yazdığı ortaya çıktı. Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı İkizce köyünde 5'i erkek, 7 çocuğu bulunan baba Nusret Mat, terör örgütüne "Ne mutlu ki oğluma, milletimiz için, vatanımız için kendini feda etti, şehit oldu. Bunların da Allah belasını versin. Lanetliyoruz, vatanımız sağolsun, milletimiz sağolsun" diye tepki gösterdi. Siirtli şehit Mahsur Cengiz'in ailesinin yaşadığı köy de nbsp;Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin amcası Cafer Cengiz, "Vatanı uğruna şehit düştü" dedi.
HAİN PLAN DEŞİFRE OLDU
Şimdiye kadar daha çok Güneydoğu'da eylem yapan terör örgütü son iki hafta içinde Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum, hatta Gümüşhane gibi illerde saldırı düzenledi. Peki bunun altında ne yatıyor? Güvenlik birimlerine göre, PKK Ağrı, Kars-Kağızman, Iğdır, Doğubayazıt, Ardahan, Göle ve Erzurum'u kapsayan bölgede sözde kanton ilan etmeye hazırlanıyordu. Kandil'deki terörist Cemil Bayık'ın en sıkı adamlarından olan sözde eyalet sorumlusu Yusuf Şek bölgeye kaydırıldı. Güvenlik ve istihbarat birimleri terör örgütünün "ilk kanton bölge" için yönetici bile atadığı bilgisini aldı. Buna göre; Ağrı'da Sırrı Sakık'ın Belediye Başkanı, Leyla Zana'nın buradan milletvekili seçtirilmesi tesadüf değildi. Planları tutarsa Sakık'ı veya Leyla Zana'yı kanton başkanı olarak ilan edeceklerdi. İlk kanton bölgesinin bu hatta planlanmasının ardında Ermenistan'ın desteğinin var olduğu istihbaratına da ulaşıldı. Bu ülkeden askeri ve eleman yardımı alan PKK'nın Ermenistan'daki PKK kampları da zaten biliniyordu. Güvenlik güçleri istihbarat üzerine düğmeye bastı. Ardı ardına operasyonlar düzenlendi.
Irak, Afganistan değil Doğubayazıt

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...