İnternet zammı ertelendi: Haziranda yürürlüğe girecek

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
İnternet zammı ertelendi: Haziranda yürürlüğe girecek

GÜNDEM Haberleri  / NTV

Türk Telekom'un internete yapacağı yüzde 67'lik zam uygulaması BTK tarafından ertelenerek 2 ay sonra yapılacağı duyuruldu.

Mart ayı başından internete zam yapılacağının açıklanmasının ardından zam kararı kullanıcıların tepkisine neden oldu. İnternete gelecek olan zam'a erteleme kararı geldi. İnternet için yüzde 67'lik bir oranda zam yapılacağını duyuran Türk Telekom'un ardından BTK kararı erteleyerek zammın Haziran ayında yapılacağını açıkladı. 

Zammın uygulanmasına saatler kala Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Toptan hat kiralama / port ücretlerine yapılması beklenen yüzde 67’ye varan fiyat değişikliğinin 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacağını bildirdi. 

1 HAZİRAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

BTK tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifinde yer alan port ücretleri ile Türk Telekom Referans Arabağlantı Teklifinde yer alan aylık THK ücretlerine ilişkin alınan 09.03.2022 tarihli ve 2022/DK-ETD/64 sayılı Kurulu Kararı’nın 01.04.2022 olan yürürlük tarihinin 01.06.2022 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir."

İşletmecilerin maliyetlerindeki artışın, 1 Haziran'dan itibaren tüketicilere de değişen oranlarda yansıtması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...