İngiliz medyasından çarpıcı analiz! Londra ve Taksim saldırganlarının arasında dikkat çeken benzerlik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiliz medyasından çarpıcı analiz! Londra ve Taksim saldırganlarının arasında dikkat çeken benzerlik

GÜNDEM Haberleri

İngiltere'nin köklü gazetelerinden Daily Mirror, dün İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen hain saldırı sonrası dikkat çeken bir analizde bulundu. Mirror, Taksim saldırganı terörist Ahlam Albashir ve 2005'te Londra'daki saldırının faili Remzi Muhammed’i giydiği giysilere dikkat çekti.

İngiliz Mirror gazetesi, "İstanbul terör zanlısı dramatik baskında 2005 Londra bombacısı ile aynı kapüşonlu olarak yakalandı" başlığıyla ilginç bir haber yayınladı. Haberde, Londra ve Taksim saldırganlarının giydiği kıyafetlerdeki "New York" yazısına dikkat çekildi.

"NEW YORK" DETAYI

Taksim’deki İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırı düzenledikten sonra yakalanarak gözaltına alınan Ahlam Albashir ile ilgili bir detaya İngiliz gazetesi dikkat çekti. Gazete, Albashir'in gözaltına alınırken üzerinde olan kapüşonlu, mor ve üzerinde “New York” yazan kıyafetinin bir benzerini 2005’te Londra’da bombalı saldırı gerçekleştiren Remzi Muhammed’in giydiğini belirtti.

Daily Mirror’ın haberinde, “Kadın terörist üzerinde New York yazan mor bir kapüşonlu kazak giyiyordu. Bu kıyafet 21 Temmuz 2005’te Londra metrosunda bombalı saldırı düzenleme girişiminde bulunan Remzi Muhammed’in giydiği ve üzerinde ‘New York’ yazan siyah sweatshirt’e benziyor” ifadesi kullanıldı.

LONDRA TERÖR SALDIRISI

2005 yılında İngiltere’nin  başkenti Londra’daki metro istasyonlarına ve sivillere yönelik bombalı saldırı girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu saldırıdan haftalar önce 7 Temmuz 2005’te Londra’da benzer bir saldırı gerçekleşmiş ve El-Kaide’nin üstlendiği bu saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 784 kişi ise yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...