İnfaz timi alkol almış

İnfaz timi alkol almış

GÜNDEM Haberleri

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğü ortaya çıkan Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Kaşıkçı'yı infaz etmek için Suudi Arabistan'dan İstanbul'a gelen suikast ekibinin başındaki Maher Abdulaziz Mutreb'i taşıyan aracın Türk şoförü, ahaber'e konuştu. İsmi açıklanmayan şoför, cinayetin hemen sonrasını "Bir saat içerisinde hareketlilik oldu, üç araç dışarı çıkış yaptı, CC plakalı araçlardı. Minivanın içine özellikle baktım, o kadar incelememe rağmen hiçbir şey göremedim. Çok karanlıktı camları. Birisi sola, diğer ikisi düz devam etti" sözleriyle anlattı. Konsolosluk önünde beklerken binadaki ekibin birkaç saat sonra kendisini aradığını ifade eden şoför, şunları söyledi: “Kaşıkçı'nın girmesinden yaklaşık iki saat sonra telefon geldi. 'Biz oteldeyiz gelin bizi alın' dediler. Otele geçtik. Sonrasında dört kişi belirdi kapıda. Akşam aldığım insanlara benzemiyordu. 'Biz sizin gruptanız, bir araba, bir de valiz arabası istiyoruz. İki araç havaalanına gideceğiz' dediler. Havaalanına doğru giderken yemek yenilecek bir yer sordular, bunları dönerciye götürdüm. Gayet neşelilerdi. Arabada da sigara, alkol kullandılar.”
Bu arada olayı soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaşıkçı’yı ortadan kaldırdığı iddia edilen 18 şüphelinin S. Arabistan’dan iadesini istedi. Hazırlanan talepname, Adalet Bakanlığı tarafından Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na iletildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Türk makamları bu olayı aydınlatma konusunda hem kararlıdır hem yetkindir. İade talepnamesinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Çünkü bu menfur olay Türkiye'de cereyan etmiştir" dedi.

MEDİNE’YE DEFNEDİLMEK İSTİYORDU
Hatice Cengiz, nişanlısı Cemal Kaşıkçı’nın, ailesine ve yakınlarına Medine'ye defnedilmek istediğine dair vasiyetinin bulunduğunu açıkladı. Cengiz, ancak cenazeye dair ipucu bulunmadığı için şimdiden net bir şey söylemesinin doğru olmayacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...