İncirlik Üssü hazır

/ Kaynak: İHA
İncirlik Üssü hazır

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İncirlik Üssü'ndeki patriotların, Suriye'den gelebilecek olası bir 'balistik füze' veya 'kimyasal' saldırıya hazır oldukları bildirildi.

Suriye'de sivillere yönelik kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine masaya yatırılan askeri müdahale ihtimali üzerine gözler İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'na çevrildi. Körfez ve Irak savaşlarında yoğun olarak kullanılan İncirlik'in, Suriye'ye müdahale konusunda kilit noktalardan biri olacağı belirtiliyor.


"HER TÜRLÜ SALDIRIYA HAZIR"
Türkiye'ye yönelik bir saldırıya karşılık NATO'dan talep edilen ve ocak ayında Hollanda'dan getirilen patriot hava savunma sistemleri, konuşlandırıldığı İncirlik Üssü'nde basına tanıtıldı. Patriotlar hakkında bilgi veren Batarya Komutanı Yüzbaşı Van Der Heide, Suriye'den gelecek olası bir füze tehdidine karşı Adana'yı korumak için ocak ayından itibaren İncirlik'te olduklarını kaydetti. Bu zamana kadar her hangi bir tehdit algılamadıklarını belirten Yüzbaşı Heide, patriotların savunma amaçlı bir sistem olduğunu hatırlattı. Patriotların, 'balistik füze' tehdidine karşı çok efektif bir şekilde çalıştığını söyleyen Heide, olası bir kimyasal saldırıda da Adana'yı ve İncirlik'i koruyacağını bildirdi. Heide, patriotların 7 gün 24 saat dikkatli bir şekilde çalıştırıldığını ve gelişmeleri izlediğini vurguladı.




"YÜZDE 100 GARANTİSİNİ VEREBİLİRİZ"
Patriot hava savunma sistemlerini kuran Hollandalı heyetteki Türk asıllı Yüzbaşı İbrahim Ekiz ise patriotların, tüm Adana şehrini koruyabilecek şekilde konuşlandırıldığını belirterek, "Bunun yüzde 100 garantisini verebiliyoruz" şeklinde konuştu. Türk asıllı olduğu için bu görevde bulunmaktan ayrı bir heyecan duyduğunu ifade eden Ekiz, 4 aylık bir dönem için Adana'ya geldiklerini ancak gerekirse 4 yılda kalabileceklerinin altını çizdi. Hollandalı heyetin Basın Koordinatörü Üst Teğmen Eyyer Juriaan da Adana'yı korumak için İncirlik'te olduklarını yineleyerek, "Suriye'deki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Bu şekilde de tam hazırlığımız devam ediyor" şekline konuştu. Öte yandan, patriot hava savunma sisteminde 230 Hollandalı askerin görev yaptığı öğrenilirken, komutanlıktaki radar sisteminin sürekli tarama yaptığı kaydedildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...