İmralı'yı dinlemediler

İmralı'yı dinlemediler

GÜNDEM Haberleri

Öcalan 'Provokasyona gelmeyin' diye uyardı ama Yüksekova gerilimi başka illere de sıçradı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lılara ait mezarlıkların tahrip edildiği bahanesiyle başlatılan ve KCK'nın özerklik ayaklanması olarak değerlendirilen olaylarının ardından gerginlik dinmiyor. Öcalan'ın İmralı'dan yaptığı "provokasyonlara gelmeyin" çağrısına rağmen dün de Yüksekova'daki ölümleri protesto eden göstericiler başta Diyarbakır, Hakkari, Kars ve Şanlıurfa olmak üzere birçok şehirde ortalığı savaş alanına çevirdi. Diyarbakır'da BDP İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın da yer aldığı grup, Koşuyolu semtine kadar yürümek istedi. Polis, grup içerisinde yasa dışı pankart ve yüzü kapalı kişilerin bulunduğu gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Bu sırada grup içerisinden polise ses bombası atıldı. Ses bombasının içerisine yerleştirilen çivilerin isabet ettiği 5'ü polis, 1'i gazeteci 10 kişi hastaneye kaldırıldı. Polis, ses bombasının yanı sıra kendisine taşlarla da saldıran kalabalığa tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada aralarında çocukların da olduğu çevredeki vatandaşlar da biber gazından etkilendi. Takviye ekiplerin gelmesiyle protestocular ara sokaklara dağılırken çok sayıda kişi gözaltına alındı. nbsp;
BAKAN GÜLER: 10 YERDEN ATEŞ EDİLDİ
İçişleri Bakanı nbsp;Muammer Güler, "Yüksekova'daki olaylar öncesinde 10 ayrı noktadan uzun menzilli silahlarla polisimize ateş edildi" dedi. Güler mezarlık tahribinin de söz konusu olmadığını bildirdi. Emniyet de Yüksekova'daki aynı çatışmada yaralanan 1 teröristin Van'da tedavi altına alındığını kaydetti.
"AMAÇLARI KARDEŞ KAVGASI BAŞLATMAK"
Yüksekova olayları ve Öcalan'ın uyarısı BDP milletvekilleri tarafından farklı yorumlandı. Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Çözüm süreci başladıktan bu yana ilk defa vahim bir olayla karşılaşıyoruz. Bu provokasyon, çözüm sürecini heba etmeye yöneliktir ve kardeş kavgası yeniden başlatılmak istenmiştir" derken Van Milletvekili Özdal Üçer "Öcalan 'sağduyulu ve duyarlı olun' demekle katliamlara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini anlatmıştır" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...