İmamoğlu anketi ortalığı karıştırdı! Optimar'ın sahibi Daşdemir, İsmail Saymaz'ı yalanladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İmamoğlu anketi ortalığı karıştırdı! Optimar'ın sahibi Daşdemir, İsmail Saymaz'ı yalanladı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "12 puan fark atıyor" gösterdiği anket yalanlandı. Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, yazıya itibar edilmemesini istedi.

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, gazeteci İsmail Saymaz’ın bugün Sözcü’deki köşesinde aktardığı araştırma sonucunun gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Söz konusu yazıda "geçen ay İstanbul’da 5 bin kişiyle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu en yakın rakibine 12 puan fark atıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

"MANİPÜLATİF GİRİŞİMLER"

Daşdemir X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"OPTİMAR adı kullanılarak dolaşıma sokulan kamuoyu araştırmaları olduğunu geleneksel ve sosyal medyada görüyoruz.

OPTİMAR kurumssal kanalları tarafından ilan edilmeyen araştırma sonuçlarına itibar edilmemesi ve bu yolla kamuoyunda kafa karışıklığına yol açabilecek manipülatif girişimlere karşı dikkatli olunmasını değerli takipçilerimizden istirham ederiz."

https://twitter.com/DasdemirHilmi/status/1732753274082582856

SAYMAZ NE YAZMIŞTI?

Saymaz'ın köşesine konu olan hayali ankette, "AK Partili aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi yan yana yazılarak oy verme eğilimi soruldu.  Buna göre; İmamoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yarışırsa; İmamoğlu yüzde 46.3, Koca yüzde 34.9 oy aldı." ifadeleri yer almıştı.

Daşdemir'in yalanlaması üzerine Saymaz da X hesabından bir paylaşım yaparak "Hilmi Bey sabah beni 11.41'de aradınız. Araştırma üzerine konuştuk. Sabah siz 'Böyle bir araştırmamız yok' demediniz. Akşam ne değişti?" sözleriyle kendisini savundu.

https://twitter.com/ismailsaymaz/status/1732766840558858595

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...