İmamlar camide para toplamak istemiyor

- Güncelleme:
İmamlar camide para toplamak istemiyor

GÜNDEM Haberleri

Din görevlileri, Diyanet İşleri Başkalığı'nın yaptığı ankette beklentilerini dile getirdi. En ilginç taleplerden biri, cami görevlilerinin cemaatten yardım için para toplamaya karşı çıkması oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2012-2016 Stratejik Planı'nın hazırlanması aşamasında çalışanların beklentilerinin ortaya çıkması için merkez ve taşra teşkilatından 4 bin 314 personelin katılımıyla anket düzenledi. Çalışanların Başkanlıktan beklentilerini tespit etmek üzere sorulan "Başkanlıktan beklentilerin neler olduğu" sorusuna 7 bin 460 beklenti yazıldı. En fazla beklenti "Atama ve nakillerle görevlendirmelerin objektif kriterlere bağlanması", "Hizmet sınıfları arasındaki farkın kaldırılarak bütün personelin özlük haklarının iyileştirilmesi" noktasında geldi. Diyanet personelinin sunulan hizmetlerle ilgili yaptığı diğer tekliflerden bazıları ise şöyle: Cami dışı din hizmetlerinin geliştirilmesi. Cami görevlilerinin para toplamaması. Hizmet içi eğitim (ihtisas eğitimleri, yeni eğitim merkezleri, eğitim programlarının içeriği, tashih-i huruf kurslarına alım şartlarının kolaylaştırılması, isteyen görevliler için hizmet içi eğitim kurslarının düzenlenmesi). Yaz Kur'an kurslarıyla ilgili düzenlemeler (kursların okullarda verilmesi, eğitim materyallerinin ücretsiz verilmesi, ders saatlerinin artırılması, öğrenci sayısına yönelik kotanın düşürülmesi). Personelin eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve verilen eğitimlerin artırılması. Güvenilirlik ve samimiyet ilkelerinin öne çıkarılması. Cami hizmetlerinin geliştirilerek, yapısı ile ilgili düzenlemeler yapılması (sosyal hizmetlerin sunulabileceği ve bayanlara, gençlere ve çocuklara yönelik yerlerin yapılması; camilerin bilgi çağına uygun bir şekilde donatılması).

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...