İlker Başbuğ: 'İntikam için hapse atıldık'

İlker Başbuğ: 'İntikam için hapse atıldık'

GÜNDEM Haberleri

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ, AYM'nin 'hak ihlali' kararından sonra mahkemece tahliye edildi.

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 26 ay sonra tahliye oldu. Silivri cezaevi önünde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Başbuğ, burada yaptığı açıklamada, "Nefret ve intikam duygularıyla hareket edenler bizi burada 26 ay tuttu. Benim hayatımdan 26 ay çaldılar, hürriyetimden yoksun bıraktılar" dedi. "Türk milleti darbecilikle hiçbir alakamızın olmadığını anladı" diyen Başbuğ, kendisinin serbest bırakılmasının bir başlangıç olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki benim gibi suçsuz bulunan arkadaşlarım da en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaklardır. Bu gerçekleşmez ise bugün benim serbest bırakılmamamın hiçbir anlamı olmaz. Çünkü ben ne kadar suçsuz isem, geride bıraktığım arkadaşlarım da benim gibi suçsuzdur" diye konuştu.

Cezaevinden 26 ay sonra çıktığı ve 26. genelkurmay başkanı olduğu tesadüfünün enterasan olduğunu belirten Başbuğ, "Cezaevi acı ıstırap çile çekmek bu bir gerçek. Ama bütün samimiyetimle söylüyorum ki bütün bunlara rağmen şu ani içimde nefret intikam duyguları taşımıyorum. Nefret ve intikam duyguları duyanlar aslında kendilerini de bir felakete sürüklerler. Nefreti sevgi alt eder. Biz öyle yetiştik içimiz sevgi dolu. Benim ve arkadaşlarımın yürekleri ve elleri tertemiz. Bütün arkadaşlarım adına şunu söylüyorum bizim tek bir isteğimiz var adalet ve bu adaletin gerçekleşmesinin takipçisi olacağız" dedi.

İlker Başbuğ: Serbest kalmamın hiç bir anlamı yoktur VİDEO


Ümraniye'de bulunan el bombaları üzerinden sanal bir Ergenekon terör örgütü kurulduğunu belirten Başbuğ, şöyle devam etti: "Bu projeyi kimler planlamıştı, kimler uygulamıştı. Eğer Türkiye Cumhuriyeti tekrar hukuk devleti olmak durumunda ise bu sorunun cevabı mutlaka bulunmalıdır. Danıştay saldırısını sanal Ergenekon terör örgütüyle ilişkilendirmek kimin projesidir? Bu projeleri yapanlar ve uygulayanlar adil yargılanma ile adaletin önüne çıkarılmalıdır. Türkiye gerçekten hukuk devleti olmak istiyorsa teğmen Mehmet Ali'ye kumpas kuranlar belli. Bunlar cezasız mı kalacak. Asla... Bu kumpası kuranlar mutlaka cezalandırılmalıdır. Balyoz davasında 51 numaralı hard diskin TÜBİTAK dışında başta bir araştırma kurumu bilirkişi tarafından incelenmesi için yırtınılmıştır adeta. Niçin bunun önü kesilmiştir, kimler bunun arkasında? Bunlar mutlaka bulunmalıdır."


nbsp;İlker Başbuğ: 'İntikam için hapse atıldık'
İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi'nden çıkışta kendisini bekleyenlere el salladı.


Türkiye Cumhuriyeti devletinde çok önemli bir olay yaşandığını belirten Başbuğ, "Dün çıkarılan bir kanunla bu özel yetkili mahkemeler çukura gömülmüştür. Bu çukurdan nasıl çıkacaklar bilemiyorum. Bu özel yetkili mahkemelerin bu çukura gömülmesi tabii ki elbette Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokrasi yolunda bir adım gitmesi açısından büyük bir adım olmuştur" dedi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihinin en kritik dönemlerinden birisini yaşadığını belirten Başbuğ, Yargı alanında ayakta kalan tek kurumun Anayasa Mahkemesi olduğunu belirtti. Bu arada Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbuğ'u telefonla arayarak, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

TOLON PAŞA İÇİN KULLANILDI
Kim bu gizli tanık?
Hurşit Tolon'un bir gizli tanığın ifadesine dayandırılarak Zirve Yayınevi cinayetiyle ilişkilendirildiğini hatırlatan Başbuğ, "Ne garip tesadüftür ki bu gizli tanık da aynı Tuncay Güney'e benzemektedir. Bu gizli tanık kimdir? Çeşitli nedenlerle TSK'dan atılmış bir uzman çavuştur. Ve işin garibi bu da Tuncay Güney gibi bir müddet sonra Hristiyan ve papaz olur. Bu kadar mı tesadüf. Kimler oynuyor bu oyunu. Eğer Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti olma yolunda ise bunun da cevabının verilmesi lazım."

YURT DIŞI YASAĞI KONDU
İlker Başbuğ 26 ay sonra özgürlüğüne kavuştu
Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında 26 ay sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye kararı verildi. Tahliye kararında, "Sabit ikamet sahibi oluşu, sosyal durumu, tutuklu kaldığı süre, delillerin toplanıp davanın karara bağlanmış bulunması, tedbir niteliğindeki tutuklamadan beklenen gayenin elde edilmiş olması" gerekçe gösterildi. 17 Aralık süreci sonrası "orduya kumpas" iddialarını ortaya atan Başbakan'ın Başdanışmanı ve Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan, "Birileri haksız şekilde cezaevlerine doldurulduysa bunların daha ciddi şekilde değerlendirilmesi gerekir. AK Parti'nin düşüncesi bellidir. Bu konuda Sayın Başbakanımızın rahatsızlığı da ortada. İnsanlara kesinleşmiş bir hüküm olmaksızın 10 yılı aşkın süre cezaevinde tutmak büyük bir kişi hakkı ihlalidir. Bu yanlışın giderilmesi gerekiyordu" dedi. Öte yandan; özel yetkili mahkemeleri kaldıran ve tutukluluk süresini 5 yıla indiren kanunla birlikte, 5 yılın üzerinde tutuklu bulunan yaklaşık 150 kişinin tahliye olması bekleniyor. nbsp;


İlker Başbuğ tahliye oldu

İLGİLİ HABERLER

İlker Başbuğ: Serbest kalmamın hiç bir anlamı yoktur
İlker Başbuğ'a yurtdışı çıkış yasağı kondu
İlker Başbuğ tahliye oldu

İşte İlker Başbuğ'un tahliye kararının gerekçesi
İlker Başbuğ ne demişti?
Cumhurbaşkanı Gül, AYM'nin İlker Başbuğ kararıyla ilgili ne dedi?
Anayasa Mahkemesi'nden flaş İlker Başbuğ kararı



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...