İlk yolcu salonu tamam!

Düzenleyen:
İlk yolcu salonu tamam!

GÜNDEM Haberleri

3. Havalimanı’nda örnek olarak yapılan yolcu salonunda bekleme koltuklarından elektronik panolara kadar bütün detaylar yer alıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran 2014 tarihinde Başbakanlığı döneminde temeli atılan 3. Havalimanı artık ortaya çıkmaya başladı. Projenin yüzde 28’sinin tamamlandığı belirtilirken, şu ana kadar şantiye içinde 374 milyon metreküp kazı yapıldığı, 105 milyon metreküp de dolgu yapıldığı belirtildi. Toplam 76.5 milyon metrekare proje alanı bulunan dev şantiyede ilk fazda yapılması planlanan yıllık kapasitesi 90 milyon yolcu kapasiteli ana terminal binası artık yükselmeye başladı. 1 milyon 300 metre kare kapalı alanıyla dev binada, 18 bin araç kapasiteli katlı otopark bulunuyor. Terminal binası için 1 milyon metreküp beton, 180 bin ton demir kullanılacak. Ternimalin çatı alanı 450 bin metre kare, Terminalin cephe alanı ise 500 metre kare olacak. Ana Terminal binasında çalışmalar hızla sürerken, yolcuların uçağa binerken kullanacağı bir salon örnek olarak yapıldı ve tamamlandı. Dış cam kaplamalarından, içindeki tüm detayları ile tamamlanan yolcu salonunda yürüyen merdiven örneklemesi de bulunuyor. Uçakların geliş ve gidiş saatlerini gösteren elektronik panolar ile uçaklara binilen körüklere giden yolcu kapılarını gösteren elektronik kapı işaretleri de salondaki yerini aldı.

2. 200 kamyonluk devasa trafik
3. Havalimanı’nın şantiyesinde dev bir iş makinesi ordusu çalışıyor. Şantiye’de çalışan 2 bin 200 kamyon günde yaklaşık 1 milyon metreküp toprağı kazı yapılan alanlardan dolgu yapılan alanlara doğru taşıyor. Şantiye içindeki kamyon trafiği şu anda inanılmaz boyutlarda. Dev şantiyede ayrıca 252 ekskavatör, 60 kule vinç, 57 greyder, 124 silindir, 101 dozer, 60 eklemli kamyon, 57 tekerlekli yükleyici, 23 mobil vinç, 70 beton mikser ve 18 adet beton pompası başta olmak üzere toplam 3 bin 22 inşaat makinesinin çalıştığı belirtildi.

ÇALIŞAN SAYISI 30 BİNE ÇIKACAK
2016 yılının Mayıs ayı itibarıyla bin 500 beyaz yakalı olmak üzere yaklaşık 16 bin kişinin şantiyede görev yaptığı belirtildi. Bu sayının 30 bin kişiye ulaşması bekleniyor. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...