Ilıcak’a 8 yıl 9 ay, Altan’a 10 yıl 6 ay hapis ve tahliye

Ilıcak’a 8 yıl 9 ay, Altan’a 10 yıl 6 ay hapis ve tahliye

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün, aralarında sanık gazeteciler Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın da bulunduğu medya yapılanmasının “darbe çağrışımı” davasında karar çıktı.

Yargıtay’ın daha önce “darbeye teşebbüs” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları hükmünü bozmasının ardından yeniden yargılama yapan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklarla ilgili bu kez “silahlı terör örgütü üyeliği ve örgüte yardım” suçlamasıyla karar verdi.
Mahkeme, “Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan Ahmet Altan’ı 10 yıl 6 ay, Nazlı Ilıcak’ı ise 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı. Tutuksuz sanık Mehmet Altan’ın ise beraatine karar veren İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, “silahlı terör örgütüne üyelik” suçundan yargılanan diğer tutuklu sanıklar Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’i 11 yıl 3’er  ay, Şükrü Tuğrul Özşengül’ü de 12 yıl hapse çarptırdı.
Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın adli kontrolle tahliyesini, diğer tutuklu sanıklar Yazıcı, Şimşek ve Özşengül’ün bu hallerinin devamını kararlaştırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...