İletişim Başkanlığı’ndan 'kabine listeleri'ne ilişkin açıklama

- Güncelleme:
İletişim Başkanlığı’ndan 'kabine listeleri'ne ilişkin açıklama

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler Kabine’ye çevrildi. Yeni Kabine için birçok ismin adı konuşuluyor. Sosyal medyada da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile ilgili paylaşımlar yapılıyor. İletişim Başkanlığı, sosyal medyada dolaşıma sokulan kabine listeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Seçim maratonu bitti, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilleri belli oldu. Kesin sonuçlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne çevrildi.

MEVCUT KABİNE SON KEZ TOPLANIYOR

28 Mayıs seçimlerinin ardından yeni kurulacak Kabine için çalışmalar hız kazandı. Kabine son kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Yeni kabine öncesi mevcut bakanlar son kez toplantıya katılacak.

Son seçimlerde de sandıktan zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabinesi’nde kimlerin yer alacağı merak ediliyor. Kulislerde Hakan Fidan, Selçuk Bayraktar, Mehmet Şimsek gibi birçok isim geçiyor. Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından bir açıklama yapması bekleniyor.

SOSYAL MEDYADA ASILSIZ PAYLAŞIMLAR

Bu durumu fırsat bilen sosyal medya provokatörlerinin gerçek dışı paylaşımlarda bulunuyor. Sosyal medyada farklı listelerde yeni kabine olduğu iddia edilen listeler paylaşılıyor. Dikkat çeken paylaşımların ardından İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

“KABİNE LİSTELERİ ASILSIZDIR”

Sahte görsellerle yayılan kabine listelerinin ise asılsız olduğuna dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama yapıldı.

Sosyal medyada yapılan açıklamaya göre şu ifadelere yer verildi:

Sosyal medya mecralarında sahte görseller eşliğinde dolaşıma sokulan “kabine listeleri” asılsızdır, bu türden haberler dezenformasyondur. Kamuoyunun, sahte görsel ve dezenformatif içeriklere itibar etmemesi sağlıklı bir siyasal iletişim ortamının varlığı için önem arzetmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...