İkiye bölünmüş ilçe: İslahiye

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İkiye bölünmüş ilçe: İslahiye

Gündem Haberleri

Depremde en ağır bedeli ödeyen noktalardan biri Hatay-Adana-G.Antep üçgenindeki İslahiye... Âdeta ortadan iki parçaya ayrılan ilçede AFAD, Kızılay ve diğer kuruluşlar hummalı bir şekilde çalışıyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ / GAZİANTEP - Hatay-Adana-Gaziantep üçgeninde bulunan İslahiye âdeta ortadan ikiye ayrılmış durumda. Fakat devlet, kurumlarıyla kontrolü tamamen ele almış. Yurt içi ve yurt dışı yardım destek organizasyonları, operasyonel ya da lojistik birimler olarak bölünmüş. Sağlıkçı ve kurtarma timlerinden oluşan ekipler, ihtiyaç duyulan noktalara sevk ediliyor. Yemek, su, battaniye, kıyafet, çadır, çocuk bezi ve süt gibi malzemelerin depremzedelere ulaştırılması da artmış.

ACILI AİLELERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Sahada konuştuğumuz ekipler, bütün yıkıntıların defalarca taranarak nabız kontrolü yapıldığını ve buna göre önceliğin belirlendiğini dile getiriyor. Ben de çalışmaları yakından takip ettim. İlçenin en büyük sitelerinde 5 bloklu Zaman Sitesi’nin enkazında üç asker bulunuyor. Acılı aileleri merakla kurtarılmalarını bekliyor.

İkiye bölünmüş ilçe: İslahiyeYILMAZ BİLGEN - GAZİANTEP

ARTÇILAR BİTMEK BİLMİYOR

Yerle bir olan Polat Apartmanı’nı çevresinden ağlama sesleri yükseliyor. Beş bloklu Müge Sitesi’nde kepçeler durmaksızın enkaz kazıyor. Ekipler, bir umutla “Kimse var mı?” diye bağırıyor. Bir kadın gözüme çarpıyor; kızına yaslanmış, güçlükle ayakta durabiliyor, ara ara “Ablam neredesin?” sözleriyle kendini dövüyor.

Ağır hasar alan mezarlıklar mevkiinde İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural’a rastlıyorum. Birçok yakınını kaybettiğini belirtiyor. “İnsanımızın birliği ve beraberliği ile bugünleri de atlatacağız” diyor. Bölgedeki artçılar ise bitmek bilmiyor.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...