İkinci Mavi Marmara hazırlığı

İkinci Mavi Marmara hazırlığı

GÜNDEM Haberleri

İHH (İnsani Yardım Vakfı) Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'ye yardım götürmek için ikinci 'Özgürlük Filosu'nun yola çıkacağını öne sürdü.

Yıldırım, Mavi Marmara gibi gönderilecek ikinci yardım filosunun Türk ordusu tarafından korunacağını iddia etti. Katar basınına konuşan İHH Başkanı, gezi için gerekli olan süreçleri ve evrak işlerini yerine getirdiklerini belirtti. Yıldırım, izin çıktığı anda İHH ile diğer uluslararası yardım kurumlarının konvoyun yola koyulması için gerekenleri yapacağını ekledi. İsrail ordusunun, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Mavi Marmara'ya 31 Mayıs 2010'da düzenlediği baskında dokuz Türk vatandaşının ölmesi, İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilere büyük zarar vermişti. İsrail'in özür dilemesinin ardından tazminat görüşmeleri başlamış fakat sonuca ulaşmamıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...