İki yıl sonra ilk toplantı: Türk-Yunan heyetleri Ankara'da bir araya geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İki yıl sonra ilk toplantı: Türk-Yunan heyetleri Ankara'da bir araya geliyor
GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye ve Yunanistan arasındaki askerî “Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı”nın dördüncü turu 13 Kasım’da Ankara’da yapılacak.

Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk “basın bilgilendirme toplantısı”nda Yunanistan ile pozitif gündemin sürdürülmesi ve diyalog kanallarının açık tutulması için çabaların devam ettiğini hatırlattı. Aktürk “Bu doğrultuda Türkiye ve Yunanistan heyetleri arasındaki dördüncü tur Askerî Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı, 13 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da icra edilecektir” dedi.

İki yıl aradan sonra yapılacak toplantıya iki ülkeden askerî ve sivil heyetlerin katılacağı belirtildi.

Aktürk, Türkiye’nin Gazze ile ilgili ilk günden bu yana sergilediği insani ve adaletli tutumunun devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

İSRAİL’İN MEZALİMİ KABUL EDİLEMEZ

"İsrail’in uyguladığı mezalimin kabul edilemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. İsrail’in sivil nüfusa dikkat etmemesi, Gazze’deki Filistin halkını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve toplu cezalandırma yolunu tercih etmesi çok ciddi bir endişe kaynağıdır.

Türkiye olarak çağrımız, ateşkes ve barış çağrılarının dikkate alınması, sivillere yönelik saldırı ve operasyonların derhâl durdurulması, Gazze’deki acil ihtiyaçları karşılamak için ihtiyaç maddelerinin girişine ve yaralıların çıkışına tahditsiz izin verilmesidir. Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış mümkün olmayacaktır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...