İhlas Koleji projesi dünya'ya açılıyor

/ Kaynak: İHA
İhlas Koleji projesi dünya'ya açılıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TÜRÇEV koordinasyonunda gerçekleşen "Eko okullar: Çevre ve Yenilikçi Fikirler Yarışması" sosyal sorumluluk projesi, ilk aşaması sonuçlandı

Toyota Avrupa sponsorluğu ve TÜRÇEV(Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) koordinasyonunda gerçekleşen "Eko okullar: Çevre ve Yenilikçi Fikirler Yarışması" sosyal sorumluluk projesi, 2012-2014 döneminin ilk aşaması sonuçlandı. nbsp;Yapılan açıklamaya göre "Sürdürülebilir Ulaşım" temasıyla yapılan yarışmada İhlas Koleji'nin projesi finale kalan 19 proje içinde kendisine yer buldu. Çeşitli üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden uzmanların katılımı ile gerçekleştirilen ulusal jüri değerlendirmesinin sonucunda uygulanabilir 19 proje için okullara ihtiyaçları miktarında fon sağlanmasına karar verildi. İhlas Koleji projesinde eğitim, teknoloji ve ulaşımın birleştirilmesi hedefleniyor. Uygulama süresi iki yıl olan proje yarışmasında ilk aşamayı geçen İhlas Koleji'nin "Sürdürülebilir Ulaşım" isimli projesi ülkemizde kronik hale gelen trafik sorununu çözmeyi hedefliyor. İhlas Koleji fen zümresi tarafından hazırlanan proje kapsamında yapılan çalışmalarda meydana gelen trafik sorununun sebepleri araştırıldı. Alınan sonuçlara göre bu sorunun büyük ölçüde okullara gidiş gelişler sırasında yaşandığı belirlendi. Bu noktadan yola çıkan proje ekibi hazırladıkları projede eğitim, teknoloji ve ulaşımın birleştirilerek sürdürülebilir ulaşıma katkı sağlamasını amaçlıyor. 2014 yılının mayıs ayı içinde yapılacak 2. Ulusal Jüri Toplantısında Türkiye'de en iyi uygulamayı gerçekleştiren okul ve projesi Ulusal Şampiyon olarak seçilecek.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...