İğneada açıklarında tespit edilen mayın imha edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İğneada açıklarında tespit edilen mayın imha edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanlığı, Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında 28 Mart 2022 tarihinde tespit edilen mayının SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildi. Mayının SAS Timleri tarafından emniyete alındığı aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28 Mart 2022 günü sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkisine bölgede bulunan Sualtı Savunma (SAS) Timleri süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır."

Bakanlıktan yapılan son açıklamaya göre tespit edilen mayın etkisiz hale getirildi.

İğneada açıklarında tespit edilen mayın imha edildi

MAYIN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ayrıca İstanbul Boğazı girişinde bulunan eski tip bir mayının etkisiz hale getirilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında balıkçılık faaliyetlerinin ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu açıklaması Karadeniz’de bulunan Kırklarelili balıkçılar, İğneada’ya dönmüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...