İffetsizle evlenen ordudan atılacak

İffetsizle evlenen ordudan atılacak

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Aşırı şekilde borçlanmak, borçlarını ödeyememek ya da iffetsiz bir kimseyle evlenmek TSK'dan atılma sebebi sayılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin kanunu yeniden gözden geçirilerek TBMM'de kabul edildi. Tasarıyla suçlar ve cezalar net bir şekilde belirlendi. Buna göre israf ve yalan söylemeye uyarı cezası verilecek, çok borçlanan personelin TSK'dan ilişiği kesilecek. İşte tasarıda yer alan düzenlemeler:
gt; Bazı mecburiyet halleri ve ekonomide öngörülmeyen durumlar dışında aşırı derecede borçlanmaya düşkün olmak ve bu borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirmek, ahlaki zayıflık, gizli bilgileri açıklamak, ideolojik veya siyasi amaçlı faaliyetlere karışmak, uzun süreli firar etmek, iffetsiz bir kimseyle evlenmek veya böyle bir kimseyle yaşamak, gayri tabii mukarenette bulunmak TSK'dan ayırma sebebi olacak.
gt; Ordudan ilişiği kesilenler, seferberlik ve savaş halleri haricinde TSK'da herhangi bir şekilde görev alamayacak.
gt; Yüksek disiplin kurullarında kararlar oy çokluğuyla alınacak. TSK'dan ayırma cezası alan yedek subaylar, kalan askerlik hizmetlerini er rütbesiyle tamamlayacak. nbsp;
gt; Sözleşmeliler hariç subay, astsubay ve uzman jandarmaların ilişiği belli ceza puanına gelmeleri durumunda da kesilebilecek. nbsp;
gt; Bir fiile birden fazla disiplin cezası uygulanamayacak. Disiplin cezaları kapsamında, kamu veya hizmet yararına olmayan keyfi görevler verilemeyecek.
gt; nbsp;Kısaca "Disko" diye tabir edilen Disiplin koğuşu ve oda hapsi cezaları kaldırılacak. nbsp;
gt; Emri mütalaa etmek, bozuk kılık ve kıyafet, israf, saygısızlık, başkalarını kötülemek, selamlama kurallarına uymamak, mesai dışında sivil veya üniformalı olarak aşırı alkol kullanımı eylemlerine uyarı cezası verilecek. nbsp;
gt; Amir veya üste nezaketsizlik, meslek etiğine aykırı davranış, küfürlü konuşma, askeri silsileyi bozarak hareket etme, uygun olmayan hitaplarda bulunma gibi hallerde kınama cezası uygulanacak.
gt; Amire saygısızlık, yalan söylemek, hizmetle ilgisi olmayan emir vermek, ayırımcılık yapmak, yasak edilen yerlere girmek, hizmetteyken siyasi içerikli konuşmak gibi hallerde aylıktan kesme cezası uygulanacak.
gt; nbsp;Bundan böyle "disiplin ve ahlaki durum" sebebiyle ordudan atılma kararları YAŞ'a gelmeyecek. Tasarıyla disiplin cezaları üç aşamalı bir mekanizma tarafından uygulanacak. Uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları Disiplin Amirleri tarafından, terfi durdurma cezası, Disiplin Kurulu'nun kararıyla, meslekte atılma cezası ise amirlerin isteği üzerine Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...